Facebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyor - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-11 15:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Son zamanlarda sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisi oldukça fazla. Bu konuda yaşanan intihar olaylarından dolayı uzmanlar önlem alınması konusunda harekete geçti. Özellikle son zamanlarda sosyal platformlar üzerinden yapılan canlı yayınlarda kendine zarar veren kişilerin sayısının artması da, alınacak tedbirlerin yerinde olduğunu, belki de geç bile kalındığını gösteriyor.

3 Önlem Alındı

Facebook, insanların intihar etmesini veya kendine zarar vermesini engellemek adına aldığı 3 önlemi açıkladı. Geçen sene yapılan değişiklikte güvenlik politikası ekibinde çalışmak üzere sağlık ve refah uzmanlarının işe alındığı açıklandı. Sosyal medya araştırmaları yapan sosyal medya devi Facebook, bu çalışmayı CrowdTangle ile beraber yürüteceklerini açıkladı. Bu sayede Instagram ve Facebook’un intiharları önleme oranlarını nasıl arttırabilecekleri mevzusunda birlikte çalışacaklar.

Tinder'a rakip Facebook Dating kullanıma açıldıTinder'a rakip Facebook Dating kullanıma açıldı

Facebook, yaptığı ilk çalışma ise kullanıcının intihar üzerine aramalar yapmaya başladığı tespit ettiği anda kullanıcıya #safe etiketiyle farklı paylaşımlar gösterilmesi. Sosyal medyanın en büyük isimlerinden Facebook'un yıllardır intihar oranları düşürmek için çalışmalar yaptığı bilinen bir gerçek. 2017 yılında yapay zeka tabanlı intihar engelleme algoritmalarını kullanmaya başlaması da yapılan haberlerde yer alıyor. Bu sene ise Instagram üzerinden kişinin kendisine zarar vermesini engellemeye yönelik yaptığı çalışmalar açıklandı. Instagram keşfet bölümünde intihar ile alakalı paylaşımları göstermemeye çalışıyor. Bu konu üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Facebook intihar olayını önlemenin en önemli yolunun kişinin arkadaşları ve ailesinin çabasından geçtiğini söylüyor. Facebook'un yapmış olduğu bu açıklamalarda birçok yönden haksız olmasa da, aynı zamanda negatiflik ve karamsarlık ekosistemi oluşturmasından dolayı insanları kötü etkileyebildiği de tecrübe edilen olaylar arasında yer alıyor. Ailelerin dikkatine ve çabalarına rağmen bu gibi platformlarda alınan önlemler hayati tehlikesi olan kullanıcılar için oldukça önemli.

Facebook'ta Güvenlik Açığı

Araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre Facebook’ta medyana gelen güvenlik açığı en çok Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcıları etkiledi. ABD bölgesinden 113 milyon kullanıcının telefon numaralarının paylaşıldığı saptandı. Listenin ikinci sırasında ise 50 milyon kullanıcı ile Vietnam yer alıyor. Son olarak ise 18 milyon kullanıcıyla İngiltere’nin yer aldığı listedeki ülkelerde bulunan kullanıcılar arasında ise yoğun bir panik durumu hakim.

Yaşanan açığı düşündüğümüzde bu durumun haksız olduğunu da söyleyemeyiz. Kayıtların nasıl ele geçirildiği yönünde tahminlerde gelmeye başladı. Tahminlere göre güvenlik açığı şirketin 2018 senesinde devre dışı bıraktığı Cambridge Analytica’dan gerçekleştirildi.


Yeni Facebook skandalı! 400 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor!Yeni Facebook skandalı! 400 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor!
Google ve Facebook yine bir suçlama ile karşı karşıyaGoogle ve Facebook yine bir suçlama ile karşı karşıya

PAYLAŞ