Facebook ve Instagram Avrupa'daki görüntü kalitesini kısıtlandırdı - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagram Avrupa'daki görüntü kalitesini kısıtlandırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 10:16:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformları Facebook ve Instagram, koronavirüs ile mücadele kapsamında Avrupa'daki video kalitesini düşürme kalitesi aldı. İnsanlar evlerinde daha fazla vakit geçirmek zorunda olduğu için atılan bu adımı daha önce de YouTube atmıştı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan ve şu ana kadar 13.714 kişinin ölümüne neden olan yeni ölümcül koronavirüs (COVID-19) sebebi ile sosyal medya platformları ve çevrimiçi yayın platformları videolarındaki görüntü kalitesini azaltma kararını aldı.

Sanal sinema özelliği sunan Netflix eklentisiSanal sinema özelliği sunan Netflix eklentisi

Engadget'a konuşan bir Facebook yetkilisi, hem Facebook'un hem de Instagram'ın Avrupa'daki video bit hızlarını geçici süreyle düşüreceğini açıkladı. Bu sayede bant genişliği kısıtlamalarının önüne geçileceğini ve insanların iletişimlerini sürdürübileceklerini ifade etti.

YouTube ve Netflix'ten de bu adım gelmişti

Instagram

Facebook ve Instagram yönetimlerinin almış olduğu bu karar, daha önce çevrimiçi yayın platformlarınca atılmış olan adımları takip ediyor. Veri trafiğine en çok katkıyı yapan platformlar arasında bulunan Netflix, Prime Video ve YouTube, koronavirüsle mücadele kapsamında Avrupa'daki görüntü kalitelerini azaltma kararı almıştı.

Alınan bu kararların, insanları evde kalmaları yönünde daha çok teşvik edilmesinde rol oynayacağı düşünülüyor. Netflix ve YouTube bu kararı 30 gün boyunca uygulayacağını açıklarken, atılan adımla birlikte Netflix'in Avrupa trafiğinin yüzde 25 azalmasının beklendiği söyleniyor. Netflix, koronavirüs kaynaklı karantina süreçlerinin ardından yüzde 50 oranında trafik artışı elde etmişti.

Netflix

he Verge’e açıklama yapan Netflix sözcüsü, şu açıklamada bulundu:

Avrupa genelinde 30 gün boyunca bitrate'leri düşürme kararı aldık. Bu kararın Avrupa ağlarındaki trafiği yüzde 25 azaltacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte tüm kullanıcılarımıza yüksek kalitede servis sunmaya devam edeceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ