Facebook ve Google 121 milyon dolandırıldı - Haberler - indir.com

Facebook ve Google 121 milyon dolandırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

ABD merkezli teknoloji devleri olarak yıllardır teknoloji alanında ciddi işlere imza atıyorlar. Fakat başarıları zaman zaman talihsiz olaylar ile karşılaşmalarına engel olmuyor. ABD'li internet devleri Google ve Facebook'u dolandırılmak ile suçlanan 50 yaşındaki Litvanyalı Evaldas Rimasauskas adlı kişi, hakkında yapılan suçlamaları dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı suçlamalarını kabul etti. Evaldas Rimasauskas ve ona eşlik eden kişiler sahte gönderme sistemi doğrultusunda Google ve Facebook üzerinden toplam 121 milyon dolar kazandıkları öğrenildi. Son derece büyük bir suç ile yargılanan Evaldas Rimasauskas adlı kişi yargının karşısında. 

Bloomberg tarafından hazırlanan rapor değerlendirildiği taktirde, dolandırıcılar Tayvan merkezli olarak üretim yapan dünyanın en büyük ve güçlü dizüstü bilgisayar üreticisi Quanta Computer'ın adını kullandı.2013 ile 2015 yılları arasında Facebook şirketinden 99 milyon dolar Google üzerinden ise 23 milyon dolar çaldı. Çalınan paraların çok ciddi miktarlarda olması iki şirketin de canını sıkacak bir durum olarak görülüyor. Bu dolandırıcılık davasına bakan savcılar, Rimasauskas’ın dolandırıcılık işlemlerini sürdüğü süre zarfı içeresinde söz konusu dolandırılan şirketler ile doğrudan iletime geçtiğini iddia etmiyor fakat paranın gönderilerek teslim edildiği bir alt yapının söz konusu olduğunu dile getiriyor. 

Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!Yeni Zelanda katliamı sonrasında Facebook ve YouTube görüntüleri silmeye devam ediyor!

Yapılan iddialara göre Evaldas Rimasauskas adlı dolandırıcı, Quanta Computer adını kullanan bir firma için Letonya'da şirket kurdu. Google ve Facebook şirketlerine düzenli bir sistem ile sahte kimlik avı e-postaları gönderen Evaldas Rimasauskas, kurdukları sahte şirket adına almadıkları ürünlerin faturası ile ödeme istiyorlardı. Şirket ise bu durum karşısında faturaları kontrol etmeden ödeme işlemlerini gerçekleştiriyordu. Bunun yanı sıra aynı zamanda Evaldas Rimasauskas, Google ve Facebook üzerinden alınan paranın kendi tarafından kontrol altında tutulan Letonya ve Güney Kıbrıs'taki banka hesaplarına aktarılması da talepleri arasında yer alıyordu. Yani Google ve Facebook üzerinden talep edilen bu paralar çeşitli hesaplara aktarılıyordu. 

Avukat Geoffrey S. Berman konu hakkında “Rimasauskas’ın da bugün kabul ettiği gibi, dolandırıcılar Facebook ve Google’ı 100 milyon dolardan fazla dolandırdı ve bu paranın dünyanın çeşitli yerlerindeki bankalara dağıttı”  şeklinde konuşma yaptı. Evaldas adlı dolandırıcı hakkında, hakkındaki dolandırıcılık suçlamaları sebebiyle Ağustos 2017’de ABD’ye teslim edilmişti. 50 yaşında Facebook ve Google'ı dolandıran  Rimasauskas'ın, 24 Temmuz’da gerçekleşecek mahkemede 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Evaldas Rimasauskas, Facebook ve Google'dan aldığı paranın karşılığında ceza olarak 50 milyon dolarını geri ödemeyi kabul ediyor. Fakat paranın geri kısmına ne olduğu hakkında bir bilgi söz konusu değil. 

Bir Google sözcüsü, konuya ilişkin CNET ’e verdiği röportajda, “Bu sahtekarlığı tespit ettikten sonra yetkili makamlarla paylaştık. Kaybımızı telafi ettik. Bu sorunun çözüme kavuşmasından dolayı mutluyuz”  ifadelerini kullandı. Google'ın aksine sosyal medya devi olarak görülen Facebook konu ile ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Yaşanan bu olaylar karşısında son derece korkunç bir süreç geçiren Facebook ve Google çalışmalarını hızla yürüterek büyük işlere imza atmaya tam gaz devam ediyor. 


Google’dan Avrupa’daki Android kullanıcılarına özel imkan!Google’dan Avrupa’daki Android kullanıcılarına özel imkan!
Google Google "Google Plus" Konusunda Uyarıda Bulundu
En iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliğiEn iyi oyun platformu adayı Google Stadia'nın 10 önemli özelliği

PAYLAŞ