Facebook ve Facebook Messenger Bir Arada Nasıl Kullanılır? - Haberler - indir.com

Facebook ve Facebook Messenger Bir Arada Nasıl Kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-13 18:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Sosyal medyalar arasında en çok kullanılan olmayı başaran Facebook hakkında en çok eleştiri alan konulardan biri mobil uygulamalar hakkında yapılır. Zaman zaman birçok konu hakkında eleştiri alan sosyal medya platformu Facebook, sahip olduğu diğer hizmetleri de farklı farklı uygulamalara böldüğü için orta segmentli akıllı cihaz kullanıcıları bu durumdan epey rahatsız oluyor. Söz konusu bu meseleye bir çözüm bulmak adına yazımızda Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarını bir arada nasıl kullanacağınız konusunda bilgi vereceğiz. Messenger aslında Facebook'un bir uygulaması olmasına rağmen ayrı bir şekilde çalışıyor. Bu da akıllı cihazlarda daha fazla depola alanı kapladığını gösterir. 

Akıllı cihazları geliştirmek için tercih ettiğimiz mobil uygulamalar kullanılırken dikkat edilmesi gereken en temel noktalar veri kullanımı ve batarya ömrüne etkisidir. Akıllı cihazınızı zenginleştirmek adına tercih etmiş olduğunuz uygulamalar akıllı cihazınızı zamanla yoracak ve bataryasını tüketecektir. Bu gibi durumlarda akıllı cihazınızı düşünerek en uygun hangisiyse onu seçmelisiniz. Sosyal medya platformları tarafından geliştirilen uygulamalar ilk etapta olmak üzere söz konusu bu iki unsuru görmezden geliyorlar. Burada ilk olarak herkesin farklı sosyo-ekonomik düzeye sahip olduklarını bilmek gerekiyor. Konu ile ilgili yapılan araştırmalara göre kullanıcıların çoğu orta segmentli akıllı cihaz kullanıyor. Ülkemizde yapılan araştırmaların sonucu biraz daha ilginç. Fakat dünya genelinde hatta özellikle de Asya bölgesinde sonuçların çok daha stabil olduğunu görüyoruz. 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olarak uzun süredir tercih edilen Facebook'un konu ile ilgili çeşitli çözümler geliştirildiğini söylemek gerekiyor. Orta segment ve alt segment sınıfında yer alan akıllı cihazlar için üretilen Facebook Lite uygulamasını çıkaran şirket, hem Android hem de iOS uygulama mağazalarında en çok tercih edilen uygulamalar arasında yerini alıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda arkadaşları ile Facebook üzerinden mesajlaşmak isteyen kullanıcılar için de Facebook Messenger Lite adlı uygulama geliştirildi. Konu ile ilgili çözüm arayan kullanıcılar için bu iki uygulama yeteri kadar çözüm önerisi sunuyor. Fakat depolama alanına çözüm arıyorsanız bunun için daha bir alternatif vardır. Akıllı cihazınızın depolama alanını önemsiyorsanız bunun için çeşitli önlemler almanız gerekiyor. 

Friendly ile Facebook ve Facebook Messenger'ı Bir Arada Kullanmak

Facebook uygulaması akıllı cihazların bataryasını tüketen en önemli uygulamalardan biridir. Facebook mobil uygulaması kadar veri ve batarya tüketimini doğrudan etkileyen ve hatta depolama alanında önemli düzeyde bir alan kaplayan herhangi bir sosyal medya platformu neredeyse yoktur. Ayrıca, sosyal ağlar ile Messenger uygulamasını ayrı ayrı kullandırtan bir şirket söz konudur. Üstelik Messenger uygulamasına akıllı cihazlarınızın tarayıcısı üzerinden erişim sağlayamıyorsunuz. Facebook arkadaşlarınız ile mobilden sohbet için illa bir uygulamaya ihtiyacınız vardır. Her iki uygulamayı da bir arada kullanmak için Friendly uygulamasına sahip olmanız yeterli olacaktır. Akıllı cihazınıza indireceğiniz Frendly mobil uygulaması gelişmiş düzeyde özellikleri sayesinde kullanıcıların beklentilerini karşılayacak. Akıllı cihazınızın batarya ömrünü uzatmak ve daha uzun süre bir kullanım elde etmek isterseniz sizde Friendly uygulamasından faydalanabilirsiniz. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ