Facebook üzerinden yayılan bir kripto para virüsü ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Facebook üzerinden yayılan bir kripto para virüsü ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-02 09:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook'un başı henüz veri skandalından kurtulmamışken, platforma dair yeni bir açık daha bulundu. Facebook bir süredir, kullanıcılarının gizliliğini paylaşmasıyla ilgili olarak, kullanıcılarından ve tanınan birçok isimden tepki alıyordu. Mark Zuckerberg, uzun bir süredir bu durumu telafi etmek adına çalışmalar yürütüyor ve güncellemeler yayınlıyor. Henüz bu olayın üzeri tam anlamıyla kapanmamışken, araştırmacılar Facebook'la ilgili yeni bir açık keşfettiler. Araştırmacıların söylediğine göre, Facebook Messenger üzerinden yayılan bir virüs, kullanıcıların yine kişisel bilgilerinin çalınmasına ve bilgisayarlarındaki kaynakların kullanılmasına neden oluyor. Verilen bilgilere göre, bu virüs bir kripto para virüsü ve kaynakların çalınmasının nedeni de kaynakları kripto para üretiminde kullanabilmek.

Kripto para virüsü, Facebook üzerinizde tarafınıza gelen bağlantılarla bulaşıyor

Trend Micro'nun siber güvenlik araştırmacıları tarafında keşfedilen kripto para virüsü, oldukça yaygın bir yöntemle bilgisayarınıza ya da mobil cihazınıza girebiliyor. Bu virüs, size gönderilen bağlantılar aracılığıyla bilgilerinizi ele geçiriyor. Bu nedenle Facebook üzerinden, karşınıza herhangi bir bağlantı çıktığında ya da biri tarafından size bir bağlantı gönderildiğinde, hemen tıklamamanız öneriliyor. Bu virüs, kripto para üretimi için sizin kaynaklarınızdan da faydalanıyor. Facebook Messenger üzerinden yayılan virüs, Google ve kripto para sitelerinden bilgilerinizi çalarak, dolandırıcılara iletiyor.

Virüs genellikle karşınıza Facebook Messenger üzerinden bir Youtube bağlantı videosuymuş gibi çıkıyor. Bu virüsten, yalnızca Chrome kullanıcıları etkileniyor ve bağlantıya tıkladığınız anda bilgileriniz ele geçiriliyor. Virüs, bugüne kadar Almanya, Tunus, Japonya, Tayvan, Güney Kore ve İspanya'da görüldü. Hızla yayılmaya devam eden virüse karşı dikkatli olunması konusunda herkes uyarılıyor.





PAYLAŞ