Facebook Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Üzerinden Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-10 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Herkesin bildiği üzere canlı yayın yapma özelliği bir çok sosyal medyada yerini alıyor. Facebook'da canlı yayın özelliği ile yenilen uygulamaların başında geliyor. Android, iOS ve aynı zamanda PC üzerinden canlı yayın açma özelliğini kullanabilirsiniz. Bu yazımızda Facebook üzerinden canlı yayın yani live video nasıl yapılır sorusuna yanıt vereceğiz. 

Facebook Üzerinden Canlı Yayın Yapmak

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook, sosyal ağ platformları arasında lider konumunda yer alıyor. Söz konusu bu uygulama Android akıllı cihazlarda ön yüklü bir şekilde geliyor, iOS cihazlarda ise ilk yüklediğimiz uygulamalar arasında yer alıyor. Her geçen daha da zengin özelliklere kavuşan Facebook uygulamasının şüphesiz en çok kullanılan özelliği ise Canlı Yayın Yapma'dır. Hem bilgisayarda çalışırken hem de mobil cihazlarda vakit geçirirken Facebook arkadaşlarımızdan gelen bildirimlere maruz kalıyoruz. Hatta şöyle ki Facebook arkadaşlarımız dışında, Facebook üzerinden maç yayını yapan ve bunun yanı sıra aynı zamanda derbi heyecanını aktaran kullanıcılar dahi vardır. Bunun karşısında, Google da en çok aratılan kelime ise Facebook Canlı Yayın Maç olarak karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca hem Android hem iOS hem de PC olmak üzere Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır? sorusuna yanıt vermemiz gerekiyor. Yazımızdan bu sorunun yanıtını alabilirsiniz. 

iOS Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Facebook üzerinden canlı yayın yapma özelliği ilk olarak iOS kullanıcılarına sunuldu. İlk etapta sadece ünlülerin, tanınmış kişilerin kullanabildiği Facebook Mentions uygulaması ile canlı yayın yapma özelliği uzun bir süre kullanıldıktan sonra herkesin kullandığı Facebook uygulamasında da bu özellik aktif hale getirildi. Facebook'u en son sürüm ile güncellediğiniz taktirde ana sayfanın en üst köşesinde yer alan Canlı butonuna dokunarak kolaylıkla Facebook üzerinden canlı yayın başlatabilirsiniz. En özel anlarınızı Facebook arkadaşlarınız ile paylaşmak için canlı yayın özelliği size kolaylık sağlayacak en önemli özelliklerden biridir. İlk kez iOS cihazınızdan canlı yayın başlatıyorsanız, mikrofon ve kamera erişimine izin ver uyarısı ile karşı karşıya geleceksiniz. Neden canlı yayın başlattığınızı yazarak Canlı Yayına Geç butonuna tıklayarak canlı yayının başlamasını sağlayın. 

Android Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

İlk olarak iOS kullanıcıları Facebook üzerinden canlı yayın özelliğine kavuşmanın ardından Android kullanıcıları da kısa bir süre Facebook üzerinden Canlı Yayın Başlatma özelliğine kavuştular. Android cihazınızda bulunan Facebook uygulaması üzerinden de canlı yayın yapma özelliği mevcuttur. Uygulamanın ana akışında yer alan Canlı butonuna tıklayarak ya da durum güncelleme sayfası üzerinden Canlı Yayına Geç seçeneği ile gerekli kamera ve mikrofon izinlerini verdiğinizde canlı yayını başlatma işlemlerine geçiş yapacaksınız. Tabi ki Canlı Yayına Geç butonuna basmadan canlı yayına geçiş yapmayacaksınız. 

PC Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Facebook uygulaması, mobil platformların dışında da yani masaüstü üzerinden de canlı yayın yapma imkanı veriyor. Windows 10 PC kullanıcısı iseniz bilgisayar üzerinden iki farklı şekilde canlı yayın başlatabilirsiniz. İlki, Web tarayıcınız üzerinden Facebook hesabınıza girip Ne düşünüyorsun alanına tıklayarak ve durum güncelleme ekranında Canlı Video seçeneğini seçerek başlatmaktır. İkincisi ise, Facebook Windows 10 uygulamasında Ne düşünüyorsun alanında yer alan Canlı Video butonuna tıklamak ya da Ne Düşünüyorsun seçeneğine tıklayarak durum güncelleme menüsünden Canlı Videoya tıklamak olacak. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ