Facebook üzerinde Spotify deneyimi Türkiye’de kullanıma çıktı   - Haberler - indir.com

Facebook üzerinde Spotify deneyimi Türkiye’de kullanıma çıktı  

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-21 14:33:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Pek çok farklı ülkede kullanıma sunulan Facebook üzerinde Spotify deneyimi artık Türkiye'deki kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.

Facebook ve Spotify arasında yapılan anlaşma ile birlikte iki uygulama daha uyumlu hale getirildi. Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise Türkiye'deki kullanıcıların da Facebook üzerinden Spotify deneyimi elde edebileceği belirtildi. Sorunsuz bir kullanımın elde edilebilmesi adına Facebook'un alt kısmında yer verilen mini player, kesintisiz müzik deneyimi sunarken Facebook kullanımında da herhangi bir engel yaratmıyor. Böyle bir özelliğin geliştirilmesindeki en önemli neden ise Facebook kullanımı sırasında arka planda çalan şarkı için kontrol  gerektiğinde uygulamalar arasında geçiş yapılmasının zorunlu olması. Bu durumu tamamen ortadan kaldırılan yeni özellik sayesinde kullanıcıların ekranın alt kısmına konumlandırılan mini player üzerinden yönlendirme yapabilmesi oldukça kolay.

Facebook üzerinde Spotify deneyimi neler sunacak?

Yapılan resmi açıklamaya göre kullanıcılar Facebook içeriklerinde yer alan Spotify içeriklerini uygulamaya geçiş yapmadan hemen dinleyebilecek. Çal butonuna dokunulması ile birlikte altta yer alacak mini player, Spotify içeriğini çalıştırmaya başlayacak. İlk defa bu özelliği kullanmaya başlayacak olan kullanıcıların ilk sefere mahsus olarak onay penceresi üzerinden Spotify bağlantısını yapması gerekecek. Oturum açmayan kullanıcılar oturum açarak Spotify ile Facebook bağlantısını yaptıktan sonra ilgili içerikleri tek dokunuş ile dinlemeye başlayabilecek. Müzikler çalarken Facebook ana akışı üzerinden kaydırma yapabilecek kullanıcılar, herhangi bir kesinti yaşanmadan müzik dinlemeye devam edebilecek. Aynı zamanda müzik değiştirilmek istendiğinde alttaki mini player üzerinden sonraki şarkıya geçiş yapılabilecek. Türkiye ile birlikte 175 farklı ülkede desteklenen özellik tüm dünyada yeni bir deneyim sunacak. 

Yeni özellik hangi sistemlerde desteklenecek?

Yapılan resmi açıklamaya göre kullanıcılar Android ve iOS işletim sistemlerinde mevcut özelliği eş zamanlı olarak kullanabilecek. Kısa süre içerisinde güncelleme ile tüm kullanıcılara ulaşmış olacak yenilik, Facebook kullanmayı seven ve aynı zamanda arka planda Spotify dinlemeyi de tercih eden kullanıcılara büyük bir kolaylık sunacak.  Tanıtımlarda uygulama arasındaki geçişlerin tamamen ortadan kaldırılması adına böyle bir yeniliğin yapıldığı belirtildi. Şarkılar, podcast yayınları Spotify üzerinden dinlenebilirken aynı zamanda kullanıcılar mini player üzerinde yer alan paylaşım tuşları ile içerikleri Facebook üzerinde hemen paylaşabilecek.





PAYLAŞ