Facebook uzaya uydu gönderecek! - Haberler - indir.com

Facebook uzaya uydu gönderecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook’un sosyal platform haricinde birçok aktivite ve projesi bulunuyor. Söz konusu projelerden birisi olan uzaya uydu projesi için şirket hazır olmaya çok yakın durumda. Bir süredir gündemde olan Facebook’un uzaya uydu gönderme projesi, ABD’li makamlardan gereken iznin alınması ile beraber gerçekleşmeye çok yaklaştı. Facebook’un ilk uydusunu buna göre önümüzdeki mart ayında uzaya gönderilmesine şahit olabiliriz. Elon Musk’ın SpaceX şirketinde gerçekleştirmiş olduğu uzaya uydu gönderme noktasındaki başarıları ve Jeff Bezos’un Blue Origin’in uzaya uydu gönderme planları başka şirketlere de ilham veriyor. Facebook ise bu ilhamdan yola çıkarak gerçekleştirmek istediği uzaya uydu gönderme noktasında pürüzler çözülerek son noktaya gelindi.

Facebook Uzaya uydu göndermeye hazırlanıyor

Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.Facebook, Windows 10 uygulamasının fişini çekmeye hazırlanıyor.

ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan gerekli izinleri ve lojistik sorunları sebebiyle bir türlü izin çıkartamayan Facebook, nihayet gerekli belgeleri tamamladı ve başvuru iznine sahip oldu. İzin başvurusu, Facebook’un sahip olduğu PointView adlı şirketi tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca uydunun beklenenden daha uzağa fırlatılacak olması dikkat çekiyor. Önümüzdeki Mart ayında Facebook’un ilk uydusunu uzayda göreceğiz. Athena adına sahip olacak bu ilk uydu, gelecekteki uyduların daha kolay fırlatılabilmesi için test amaçlı uzaya gönderilecek.

Facebook’un uyduları dünyanın çeşitli noktalarına internet olmayan kırsal bölgelere geniş bant ağı götürmeyi hedefliyor. Uzayda bir uydu şebekesi oluşturma hedefi bulunan Facebook, sonrasında benzeri olarak Elon Musk’ın Starlnink uydu geniş bant ağı ve İngiliz şirket OneWeb’in uydu ağı bunlara örnek gösteriliyor. Facebook’un söz konusu uydu testinin başarılı olması ile beraber sosyal medya devinin binlerce uyduya sahip bir ağa sahip olması bekleniyor. 2016 yılında 200 milyon dolara mal olan Amos-6 uydusu, 14 Afrika ülkesine ücretsiz internet götürmeyi hedefliyordu. Bu uydu SpaceX’e ait bir rokette infilak etti. Bakalım yeni Athena uydusu ne derece başarılı olacak göreceğiz.


Facebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurduFacebook Gaming, yayın denetimi aracını duyurdu
Facebook Lite Facebook Lite "Karanlık mod" özelliğine kavuştu

PAYLAŞ