Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş     - Haberler - indir.com

Facebook uygulama indirme oranlarında % 30 düşüş    

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-14 09:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kullanıcıların uygulamalarda izleneceği düşünmesi, Facebook uygulamalarında ciddi bir düşüş yaşanmasına neden oldu. Yayınlanan son raporlar ile birlikte Facebook uygulama indirme oranları yüzde 30 oranında düştü.

Facebook, Messenger ve WhatsApp gibi pek çok uygulaması ile her zaman en çok indirilen uygulamalar klasmanında yer alan Facebook, gücünde ciddi bir düşüş yaşadı. Uygulama analiz firması AppFigures tarafından yayınlanan rapora göre Facebook önceki yıla kıyasla hem App Store'da hem de Google Play'de uygulama indirme oranlarında yüzde 30 oranında bir kayıp yaşadı.

Facebook'a Facebook'a "Instagram Kids" sürümü için sert tepki

Facebook’a ilgi neden azalıyor?

Analize göre, Facebook'un mobil uygulaması Mayıs 2020'de haftada ortalama 15 milyon defa indirildi. Ancak, uygulama şu anda iOS ve Android'de 11 milyon bandını aşamıyor. İlginç bir şekilde, indirmelerdeki ilk düşüş önemli bir tarihe işaret ediyor. Haziran 2020 itibariyle bu alanda düşüşe geçmeye başlayan şirket için Apple'ın iOS 14'ü sunması bir dönüm noktası yarattı. iOS 14 ile birlikte gizlilik özelliğini kullanıcılar ile paylaşan Apple, Facebook uygulamasının hangi kullanıcı verilerini aldığını da net olarak paylaşmıştı

Mayıs 2020'de, Facebook'un ana uygulaması ve lite uygulamasının indirmeleri için haftalık ortalama 15 milyondu. Haziran ayına geçildiğinde ise bu 13 milyona geriledi. Hızlı bir şekilde yaşanan düşüş, Nisan 2021'e gelindiğinde 11 milyonun bandının altına indi. Düşüşlerle ilgili nedenler Facebook tarafından açıklanmasa da, analiz firması bu düşüşte TikTok'un da etkin olabileceğine inanıyor. Firma tarafından da açıklandığı üzere, TikTok, Nisan 2021'de toplam 52 milyon indirme ile hem App Store'da hem de Google Play'de en çok indirilen uygulama olmuştu. Sadece App Store'da, Facebook geçen ay 9,9 milyon indirme alabilir, TikTok 15.9 milyon indirme ile zirvede yer almıştı.

Gizlilik Facebook’u derinden sarsabilir mi?

Gizlilik endişeleri, bazı kullanıcıların Facebook'tan uzak durmasına neden olmuş olabilir. İOS 14 birkaç yeni gizlilik özelliği ile tanıtıldığından beri, Mark Zuckerberg liderliğindeki şirket, Apple'ın dayattığı bazı değişikliklere karşı tavır aldı. Daha yakın zamanlarda Facebook, kullanıcılardan hem Facebook hem de Instagram'ın "ücretsiz" kalmasını istiyorlarsa uygulama izlemeyi etkinleştirmelerini istemesi, dünya genelinde tepki çekmişti. Gelinen noktada, Facebook ana uygulaması ve diğer uygulamaları için indirme rakamları ciddi bir alarm veriyor. Tam böyle bir dönemde Facebook tarafından WhatsApp gizlilik politikalarının kabul edilmeye zorlanması süreci çok daha kritik hale getiriyor.


Apple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldıApple, Facebook'un eski reklam yöneticisini işe aldı

PAYLAŞ