Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor? - Haberler - indir.com

Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 15:00:11
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Facebook platformunun fazla takipçili olan kullanıcılara topluluk kuralları konusunda tolerans gösterdiği ortaya çıktı. Facebook'un bünyesinde yer alan kişiler tarafından elde edilen bu bilgilere göre platformda ünlü sayılabilecek olan 6 milyon kişi, platformun yönetmeliklerinden muaf kalıyor. 

Bildiği üzere her geçen gün büyük teknoloji ve sosyal medya şirketleri hakkında, torpil ve hile iddiaları artarak gündeme gelmeye devam ediyor. Söylemlerin hedefindeki isim tahmin edilebileceği üzere elbette ki Facebook'tur. Konu ise güçlü kullanıcılara yapılan torpiller ve verilen ayrıcalıklardır. Facebook'un yanınmış ve çok takipçili olan kullanıcıları platformun topluluk kurallarından muaf tutulduğu belirtildi. Wall Street Journal'ın Facabook'un içinden elde edilen belgelere göre 'güçlü kullanıcılar' denebilecek 6 milyon kişi, sitenin yönetmelikte yer alan kurallarını ihlal etmelerine rağmen herhangi bir yaptırımla karşılaşmadı. 

Facebook da Reels videolarına başladı Facebook da Reels videolarına başladı 

Wall Street Journal’ın içinden elde edilen bilgilere göre Facebook, takipçisi fazla ve bu sayede de siteye getirisi de çoksa; kullanıcıların esasında yasak olan davranışlarını tolore edebiliyor. Bu uygulama, XCheck adı verilen bir sistem tarafından otomatik olarak kullanılıyor. Nefret söylemlerinde yer alan politikacılardan müstehcen içerikli olan fotoğraflar paylaşan futbolculara kadar yaklaşık olarak 6 milyon ünlü, herhangi bir ceza almadan konudan uzaklaştı. Ceza almamanın yanı sıra aynı zamanda söz konusu ünlülerin gönderileri bile anında kaldırılmıyor. Topluluk kurallarına aykırı olan paylaşım yapan az takipçi sayısına sahip olan kullanıcıların paylaşımları ise anında kaldırılıyor. Örnek vermek gerekirse bir bir futbol yıldızı olan Neymar, daha önce kendisini tecavüz ile suçlayan bir kadının çıplak fotoğraflarını ve özel konuşmalarını; kendisinin söz konusu konuyla bir ilgisi olmadığını kanıtlamak adına Facebook'ta paylaşmıştı. Kişiden izin almadan paylaşılan bu fotoğraflar Facebook platformundan bir anda silinmedi. Platformun kurallarına aykırı olduğu kesin olan bu müstehcen paylaşımlar, Neymar'ın duvarından bir günden fazla kaldı. Benzer bir muaf tutma durumu, ABD’li siyasetçi Hillary Clinton’la da yaşanmıştı.


Facebook Messenger ile yollarını ayırabilirFacebook Messenger ile yollarını ayırabilir
Facebook, AI'nın siyah erkekleri 'Primatlar' olarak etiketlemesinden sonra özür dilediFacebook, AI'nın siyah erkekleri 'Primatlar' olarak etiketlemesinden sonra özür diledi
Facebook'ta dezenformasyon kaynakları çok fazla tıklanıyor!Facebook'ta dezenformasyon kaynakları çok fazla tıklanıyor!

PAYLAŞ