Facebook üçüncü parti bağlantıları artık farklı açacak - Haberler - indir.com

Facebook üçüncü parti bağlantıları artık farklı açacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medyası Facebook, diğer üçüncü parti tarayıcılarda bağlantı açma özelliğini kapatma karar aldı. 

Popüler uygulama Facebook,  diğer üçüncü parti tarayıcılar üzerinden bağlantı açma özelliğini tamamen kapatmaya karar verdi. Neden bu şekilde bir karar verdiği ise henüz bilinmiyor. Bu zamana kadar Android için Facebook uygulaması, bağlantılar hariç olarak açma seçeneğine izin veriyordu. Yani üçüncü parti bir tarayıcı üzerinden bağlantılar ko0laylıkla açılabiliyordu. Bu seçenek Ayarlar kısmında yer alıyordu. Fakat pek çok kullanıcı tarafından onaylandığı üzere artık ayarlar kısmında bu şekilde bir seçenek yoktur. 

Facebook Podcast özelliği için program gerekmeyecekFacebook Podcast özelliği için program gerekmeyecek

Facebook, bağlantıları diğer tarayıcılarda açmaya son verdi

Facebook uygulamasının son sürümlerinde yer alan kullanıcıların harici tarayıcı üzerinden bağlantı açmasına izin veren seçenek aynı şekilde gözükmüyor. V316 ve sürümlerden birini kullanan kullanıcılar bağlantıları üçüncü parti tarayıcılar üzerinden açmaya izin vermiyor. Bu sorunu yaşayan pek çok kullanıcı ise çareyi V308 sürümüne geçmekte buldu. Eğer bu sorunla sizde karşı karşıya geldiyseniz, daha eski olan V308 sürümüne geçerek sorunu çözebilirsiniz. Facebook üzerinde yapılan bu değişikliğin sebebi şu an için belli değildir. Aynı zamanda söz konusu bu değişikliğin Google'ın internet üzerinde gezinmeyi izlemek adına üçüncü taraf bağlantı açma seçeneği kaldırılmış olsa da bağlantılara tıkladığınızda Chrome'a yönlendirildiği tespit edildi. 

Şu an için bu değişiklikleri aşabilmenin bir yolu daha bulunmuyor. Tüm bağlantılar varsayılan bir şekilde Facebook'un kendi tarayıcı arayüzü ile uygulama içerisinde ye alacak. Fakat yine de kendi tarayıcınızda da bağlantılara gitmek adına sağ üstte yer alan üç nokta seçeneği ile birlikte “Tarayıcıda aç” opsiyonunu kullanabilirsiniz. Facebook üzerinde yapılan bu değişiklik hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde konu hakkında daha verimli bilgiler gelmesi bekleniyor. 


Facebook üzerinde Spotify deneyimi Türkiye’de kullanıma çıktı  Facebook üzerinde Spotify deneyimi Türkiye’de kullanıma çıktı  
Facebook Ses Odaları ve Podcast özelliklerini duyurduFacebook Ses Odaları ve Podcast özelliklerini duyurdu
Facebook yöneticisi Çin'in kripto para yasağına sevindiFacebook yöneticisi Çin'in kripto para yasağına sevindi

PAYLAŞ