Facebook ücretli mi oluyor? - Haberler - indir.com

Facebook ücretli mi oluyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-02 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünya çapınca en çok kullanıcının tercihi olan sosyal ağ uygulaması Facebook, kullanıcılarından ücret talep etmeyeceğini belirterek gündeme gelmiş ve bunun kesinliğini korumak amacıyla ana sayfasına “Facebook ücretsizdir ve sonsuza dek ücretsiz kalacaktır.” ibaresini eklemişti. Ancak geçtiğimiz gün şirket hiçbir açıklama yapmadan bu ibareyi ana sayfasından kaldıran şirket, ilerleyen zamanlarda Facebook ücretli mi olacak sorusunu da akıllara düşürdü. 

Facebook sloganını ne zaman kaldırdı? 

Apple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptıApple'ın kurucu ortağı Facebook'u silme çağrısı yaptı

Facebook’un ana sayfasında yer alan “Ücretsiz” ibaresi geçtiğimi günlerde sessiz sedasız kaldırıldı. Hatırlarsanız bu ibarenin Fecebook’ta yer alma nedeni Facebook’un kuruluş yıllarında bir takım iddialarla baş etmek zorunda kalmasına karşılık kullanıcıları cesaretlendirmek adına sunduğu bir çözümdü. Bir nevi sosyal medya uygulamasının bildirgesiydi diyebiliriz. Bu ibareyi kaldıran şirket yerine “Hızlı ve kolay” açıklamasını getirdi.  

Facebook'tan veri gizliliğine dair bir skandal daha

İnternetin arşivi olarak bilinen “Wayback Machine” isimli bir site ise Facebook’un bu ibareyi ne zaman kaldırdığını bulmak için bir araştırma yaparak, ibarenin 6 ile 7 Ağustos tarihleri arasında ortadan kaldırıldığını açıkladı. 

Facebook açıklama yapmıyor 

Business Insider ise Facebook’la iletişim kurarak, uygulamanın neredeyse ana sloganlarından biri olan bu ibarenin neden kaldırıldığı yönünde bir soru yöneltti. Ancak Facebook’tan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi. 

Kuruluşundan on sene sonra sloganını değiştiren Facebook, birçok kullanıcıyı da şüpheye düşürdü. Bu zamana kadar varlığını ücretsiz bir şekilde sürdüren sosyal medya platformunun ilerleyen zamanlarda karşımıza ücretli olarak çıkıp çıkmayacağı bir gizem konusu olsa da, teknoloji dünyası bu hamlesiyle gözünü Facebook’a doğrultmuş bir açıklama beklemekte. 

Facebook’un  ücreti kişisel veriler! 

Facebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmış

Konuyla ilgili olarak avukat ve dijital hukuk uzmanı olan Jose Antonio Castillo, Business Insider’a yaptığı açıklamalarda Facebook’un hiçbir zaman ücretsiz olmadığına değindi. Sosyal medya devinin para biriminin kullanıcılarının kişisel verileri olduğunu dile getiren Castillo, bu verilerin son derece değerli olduklarından aslında kullanıcıların Facebook’u hiçbir zaman ücretsiz kullanmadığını açıkladı. 

Facebook’un sessizce sloganını değiştirmesi ve hiçbir açıklama yapmaması hakkında da fikir yürüten Castillo, sosyal medya uygulamasında kişisel verilerin bir nevi ücret olduğunu Avrupa Parlamentosu'nun fark ederek, şirketi uyarmış olabileceğini ileri sürdü. Kullanıcılar ise konuyla ilgili Facebook’tan resmi açıklamanın yapılmasını bekliyor. Facebook’un bu ibareyi neden kaldırdığını bilmiyoruz ancak platformun ücretliye dönerse tepki çekeceği ve kullanıcı sayısında azalma yaşayacağı kesin. 


İlgili uygulamalar
Facebook'da Kod Gelmiyor Sorununu Ortadan KaldırmakFacebook'da Kod Gelmiyor Sorununu Ortadan Kaldırmak
Facebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdıFacebook 51.bölge istilası etkinliğini kaldırdı

PAYLAŞ