Facebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladı - Haberler - indir.com

Facebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, yıllardır Twitter’a özgü olan bir özelliğinin benzeri için denemelere başladı. Bu yeni Facebook özelliği şuan için sadece tanınmış hesaplar için aktif olduğunu belirtelim. Sosyal medya platformu denildiği zaman yılların ismi Facebook başta gelirken, pazardaki rekabete yönelik yeni ataklar ve hamleler gerçekleştirmeye devam ediyor. Yıllardır rakip platform olan Twitter’ın sahip olduğu yanıtlama özelliğinin bir benzeri sosyal medya devinin gündemine geldi. Facebook, threads için ilk denemeler tanınmış hesaplar için yapılmaya başlandı.

Sosyal medya devi, Twitter kullanıcılarının flood yapmak için kullandıkları yanıtlama özelliğine benzer bir yapıyı Facebook’ta denemeye başladı. Facebook threads adlı bu yenilik, yapılan paylaşıma yönelik ilişkili konuları paylaşımınıza dahil etmeyi mümkün kılıyor.

Facebook piyasa değeri 1 trilyon doları aştıFacebook piyasa değeri 1 trilyon doları aştı

Facebook, Threads özelliği denemelere başladı

Twitter yanıtlama özelliği, kullanıcıların kendi postlarına yanıt vermesi olarak gerçekleşiyor. Sosyal medya platformunu bu yanıtları birbirine bağlamak için kullanıcıya ön ayak olmuyor. Facebook ise bu paylaşımların daha da toplu görünmesi ve kolay ulaşması için threads yani ilişkilendirme özelliğini kullanacak. Gerçekleştirilen sızıntıya göre Facebook, tanınmış kullanıcılara yaptığı paylaşıma benzer konuları eklemesine olanak sağlayacak. Twitter yanıtlama özelliği, platformun kısa mesaj sınırı sonrasında ortaya çıkardığı bir özellik oluyor. Ancak Facebook gönderileri ise oldukça uzun bir şekilde paylaşılabiliyor.

Facebook’un ilişkilendirme özelliği, tanınmış hesaplar haricinde aktif olmayabilir. Ancak Facebook, bu yeni özelliğin herkes için devreye girip girmeyeceği sorularını da yanıtsız bıraktı. Sosyal medya habercisi olan Matt Navara, Twitter üzerinden bu yeni özelliğin ilk paylaşımlarını gerçekleştirdi. Facebook threads ilişkilendirme özelliği şuan için henüz ABD’de kısıtlı tanınmış kullanıcı kitlesi için aktif durumda. Bu özelliği özellikle haber paylaşımı yapan hesapların işini kolaylaştırması bekleniyor. Özelliğin ilerleyen günlerde diğer kullanıcılar için gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.  


Almanya hükümeti Facebook hesaplarını kapatıyorAlmanya hükümeti Facebook hesaplarını kapatıyor
Facebook şimdi de YouTube'a rakip olacakFacebook şimdi de YouTube'a rakip olacak

PAYLAŞ