Facebook Türkiye sorumlusundan WhatsApp Sözleşmesi hakkında açıklama - Haberler - indir.com

Facebook Türkiye sorumlusundan WhatsApp Sözleşmesi hakkında açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Facebook Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, WhatsApp'ın yeni sözleşmesi ile ilgili açıklamalar yaptı. Kişisel Instagram hesabı üzerinden video mesaj paylaşımı yapan Derya Matraş WhatsApp güncellemesinin kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atmayacağının bilgisini verdi. 

Facebook'un Türkiye sorumlusundan WhatsApp ile ilgili açıklama

Son günlerde gündemden düşmeyen ve adeta dünyanın en çok konuşulan konusu olan WhatsApp ve yeni gizlilik sözleşmesi ile ilgili halen konuşmalar devam ediyor. Yürürlüğe girecek olan bu yeni sözleşme ile beraber Facebook şirketiyle veri paylaşımının yapılacağını dile getiren WhatsApp, dünyanın dört bir yanından kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Bu tepkilere ve genel olarak sözleşmenin amacına dair açıklamalarda bulunan Facebook Türkiye sorumlusu Derya Matraş, yeni güncellemenin WhatsApp’taki uçtan uca şifreleme teknolojisini olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdi

Facebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklamaFacebook Türkiye'den WhatsApp ile ilgili resmi açıklama

Facebook Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, söz konusu bu güncellemenin ileride işletmelerin Facebook'tan güvenli hosting hizmeti alabilmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını da dile getirdi. Derya Matraş'ın paylaştığı bilgilere göre WhatsApp’ın yeni Gizlilik Politikası ve Hizmet Koşulları son kullanıcıları doğrudan doğruya ilgilendirmiyor. Güncellemenin “ana nedeninin” işletmelere yönelik olduğunu dile getiren Facebook Türkiye sorumlusu Derya Matraş tarafından paylaşılan bilgiler şu şekilde:

"Bu yapılan yeni güncelleme sizin arkadaşlarınız, aileniz veya diğer kişilerle olan mesajlarınızın gizliliğini hiçbir şekilde etkilemiyor. Kişisel mesajlarınız, aramalarınız, fotoğraf, video gibi medya gönderileriniz her zaman uçtan uca şifreleme ile korunuyor. Bu ne demek? Bu, şifrenin kilidini sadece mesajı gönderen ve mesajı alan kişi açabilir demek. Uçtan uca şifreleme sayesinde ne WhatsApp ne Facebook bu mesajları veya bu mesajların içeriklerini hiçbir şekilde okuyamaz veya dinleyemez demek. Bu, hiçbir zaman değişmeyecek.

Peki bahsedilen değişiklikler ne o zaman? Şöyle ki, eskiden insanlar WhatsApp’ı daha çok arkadaşlarıyla, aileleriyle ve diğer kişilerle iletişim kurmak için kullanıyorlardı. Fakat mesajlaşma daha yoğun halde hayatımıza girmeye başladıkça git gide işletmelerde iletişim halinde olmak için insanlar WhatsApp’ı kullanmaya başladılar. İşte gizlilik politikamızı güncellememizin ana nedeni bu.

Gizlilik politikamızı ileride işletmelerin müşterileriyle olan WhatsApp üzerinden iletişimlerini yönetmelerine yardımcı olmak amacıyla güncelledik. Bu güncelleme, işletmelerin ileride isterlerse ana şirketimiz olan Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alabilmelerine olanak sağlıyor. Tabii ki WhatsApp üzerinden bir işletme ile mesajlaşıp mesajlaşmamak yine kullanıcının inisiyatifinde. Ya da böyle bir güvenli hosting hizmetini Facebook üzerinden alıp almamak da işletmenin inisiyatifinde, Facebook’un değil."


Facebook; Facebook; "Google haber içerik ödeme yasaları sadece başlangıç"
Facebook'un yeni kuralı tartışma yarattıFacebook'un yeni kuralı tartışma yarattı
Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyorMicrosoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor

PAYLAŞ