Facebook Tinder'a Rakip Mi Oluyor? - Haberler - indir.com

Facebook Tinder'a Rakip Mi Oluyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 09:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Uzun yıllardır sosyal medyalar arasında önemli bir yere sahip olan Facebook, çeşitli çatırdamalara yenik düşmeyerek adından söz ettirmeyi başaracak atılımlar yapmaya yönelik hareket ediyor. Kullanıcıların, kendi hesapları üzerinden çeşitli görsel ve yazılı paylaşımlar yapmasına izin evren Facebook, her geçen farklı bir özellik ile daha fazla alanda aktif olmaya çalışıyor ve bununla beraber kullanıcıların kullanım alanlarını da bu şekilde genişletiyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook tarafından düzenlenen geliştirici konferansında, Facebook tarafından sosyal medya platformları hakkında önemli açıklamalar yapıldı. 

Zaman zaman çeşitli skandallar ile gündeme gelen Facebook, şimdilerde Tinder'a rakip olacak özellikleri ile gündeme geliyor. Tinder ise, çocuklara zarar verecek içerikler sunması sebebiyle geçtiğimiz günlerde bazı ülkelerde kullanıma kapatılmıştı. Facebook üzerinde yağılan söz konusu yenilikleri geliştirici konferansı etkinliğinde açıklayan sosyal medya devi şirket, Facebook platformunda yer alan Secret Crush özelliğine de dikkat çekti. Platform bu özelliği ile kullanıcılarına Tinder zevki yaşatacak seçenekler sunuyor. Söz konusu Facebook'un bu özelliği akıllara Facebook yeni Tinder mı olacak? şeklinde soruları getiriyor. Secret Crush özelliği ile Facebook Tinder'a ciddi bir rakip olabilir.

Tinder, genç kitleyi etkisi altına almak için yeni müdür işe aldıTinder, genç kitleyi etkisi altına almak için yeni müdür işe aldı

Facebook Tinder'a rakip mi oluyor?

Tinder, özel arkadaşlık platformu olarak geliştirildiği günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına almayı başarmıştı. Kullanıcılar Tinder üzerinden, belirledikleri kriterlere göre kendilerine arkadaş bulabiliyor, onlarla iletişime geçebilir ve hatta flört de edebiliyor. Android ve iOS platformlarında ücretsiz olarak kullanılan Tinder'a bugünler Fcaebook rakip olabilir. Bunun sebebi ise Facebook'ta bulunan Secret Crush özelliğidir. 

Facebook Uygulama Yöneticisi Fidji Simo, “Secret Crush özelliği kullanıcıların özel bir arkadaş listesi oluşturmaları sağlayacak” şeklinde açıklama yaptı. Söz konusu bu özellik ile eğer kullanıcının işaretleri doğrultusunda karşıdaki kişi ona karşı aynı hislere sahip değilse, diğer kullanıcının bu hoşlantıdan kesinlikle haberi olmayacak. Bu özellik sayesinde Facebook kullanıcıları kendi tercihleri doğrultusunda arkadaş edinebilecekler. Böylelikle Facebook'un kullanım alanı çok daha farklı bir boyut kazanıyor. 

Secret Crush kullanım amacı nedeniyle akıllara Tinder arkadaşlık platformunu getiriyor. Secret Crush özelliği sayesinde Facebook, Tinder'ın karşısında önemli bir rakip olacak gibi gözüküyor. Facebook, kullanıcılara sunulduğu günden bugüne bir çok gelişim göstermiş olup farklı özellikler ile karşımıza çıkmıştı. Bununla da yetinmeyen şirket yine bir yenilik ile karşımıza çıkarak kullanıcılarını şaşırtmaya yönelik hareket ediyor. Dünden bugüne her yaştan kullanıcının kullanımına sunulan Facebook, bugünlerde sosyal medyaların ciddi bir rakibi olarak görülüyor. 

Tinder'da gelişim göstermesi ile beraber kullanıcı kitlesini artırmayı başarmış olup, arkadaşlık platformları arasında ciddi anlamda önem kazanmayı başarmıştı. Fakat şimdi ise, Facebook, Secret Crush özelliği sayesinde Tinder'a büyük bir rakip olarak görülüyor. Facebook kullanımı Tinder'a göre çok daha yoğun olduğu için özellik keşfedildiği andan itibaren Tinder'dan daha fazla kullanıcı elde edecek gibi gözüküyor. Bu özeliği ile kullanıcılarına farklı bir deneyim sunana Facebook, her geçen kullanım alanını daha da geliştirmeye yönelik hareket ediyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook Büyümeye Devam EdiyorFacebook Büyümeye Devam Ediyor

PAYLAŞ