Facebook Terörle Mücadelede Yapay Zeka Kullanıyor - Haberler - indir.com

Facebook Terörle Mücadelede Yapay Zeka Kullanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-17 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook bir süredir ve son zamanlardır terör destekçileri ve paylaşımları ile beraber etkin olarak mücadele edemediği noktasında devletler tarafından bir hayli sert eleştirilere tutuluyordu. Facebook yeterince mücadele etsede, birçok noktada yaşadığı terör paylaşımları ve bu noktadaki yetersiz mücadelesi ile eleştirilmeye devam edildi. Şimdi ise şirket bu yoğun eleştiriler ve açık uçlu durumlar ile alakalı nasıl mücadele edildiğini bir blog yazısı yayınlayarak açıkladı. Popüler sosyal medya sitesi 'terörle bağlantılı aktiviteler' nedenlerinden ötürü kapatılan birçok Facebook hesaplarının önemli bir oranda şirketin kendi imkanları ile tespit ettiğini ifade ediyor.

Birçok tehditlerin tespiti içinise yapay zeka yardımı alan Facebook, IŞİD, Elkaide ve buna bağlı gruplar ile mücadele için en gelişmiş yapay zeka sistemlerinden yardım aldığını belirtiyor. Şirket tarafından ifade edilene göre diğer terör örgütleri ile yapılacak olan mücadele için de bu sistemlerin kullanılacağı ifade ediliyor. Şirketin yaptığı bu teknikler arasında çeşitli terörist ve yandaşlı fotoğraf ve video görüntülerin eşleştirme yapmak ve terör destekçi içeriklerin paylaşıldığı 'küme' kısımlarını tespit ediyorlar. Ayrıca Facebook hesapları kapatıldığından ötürü farklı hesaplar ile aynı işleri gerçekleştiren kullanıcılar için ise engelleme adına yeni teknikler geliştirilmeye devam ettiğinin altını çizdi.

Facebook, terör içerikleriyle mücadele noktasında iplerin hepsini yapay zeka tarafına bırakmış değil. İfade edilene göre şirket tarafından 150'den fazla kişinin ana sorumluluğu ile terörle birebir mücadele ettiğini ifade etti. Bu konudaki akademik çevrelerden ve çeşitli kolluk kuvvetlerden gerekli desteklerin alındığıda ifade ediliyor. Bunlara ek olarak sivil topluk ve devlet kuruluşları ile beraber ortak çalışmalar içerisine giren Facebook, asıl amacın teröristler için düşmanca bir yer haline gelmek olduklarını belirtiyor. Çevrim içi toplumların için de terörle mücadele noktasında zor olduğunu ifade eden şirket, bu konu hakkındaki yoğun çalışmalarını sürdürüyor.





PAYLAŞ