Facebook Temmuz ayında kapasitesini düşürerek ofislere dönüyor - Haberler - indir.com

Facebook Temmuz ayında kapasitesini düşürerek ofislere dönüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya şirketi Facebook, toplantı odasındaki çalışan sayısına sınırlama getiriyor. Buna göre kişilerin çalışma alanlarının arasına en az 6 metre konulacağı belirtiliyor. Bildiğiniz üzere yaşanan korona virüs salgını, sadece insan hayatını değil çalışma düzenini de alt üst etmiş durumda. Buna göre uzun bir süredir kapalı olan ofisler yeniden açılma planları yaparken, bazı şirketler ise evlerden çalışmayı bir süre daha kalıcı bir hale getirmiş durumda. Bazı şirketler ise geri dönüşlere yönelik ek hazırlıklar ve düzenlemeler getirmeye başladılar. Facebook’da ofis tarafında önemli yeni düzenlemeler yapan şirketlerden birisi oldu. Ofis kapılarını 6 Temmuz’da tekrardan açacak olan teknoloji devi Facebook, bazı ofislerinin sadece yüzde 25 kapasitede şekilde çalışanlar ile açılacağını belirtiyor.

Facebook, ofis çalışmalarına sınırlama getiriyor

Facebook GIPHY'i 400 milyon dolara satın aldıFacebook GIPHY'i 400 milyon dolara satın aldı

Buna göre Facebook, toplantı odasındaki çalışanına sınırlama getiriyor. Kişilerin çalışma alanlarının arasına en az 6 metre mesafe konulacağını ifade ediyor. Diğer yandan şirkette büfe tarzı kafeteryaları yerine hızlıca atıştırmalık sağlayacak olan yiyecek çeşitleri sunulacak. Çalışanlar için spor salonları kapatılacak, dışarıdan ziyaretçi kabulü olmayacak. Sosyal mesafeyi sağlayan çalışanlar için ise maske kullanımı zorunlu olacak. Bazı ofislerde ise tüm çalışanlarda maske zorunluluğu olacak. Çalışanların ofis servisleri de sosyal mesafeye göre düzenlenecek.

Facebook, çalışanlarından 6 Mart tarihinde evden çalışmalarını istemişti. Öyle ki yılın en büyük etkinliği olan F8 Geliştirici Konferansı’nı da iptal etti. Austin Teksas’taki SXSW’den çekildi ve o dönemin tüm büyük etkinliklerini Haziran 2021’e kadar iptal etti. Çalışanlara ise 2020’nin geri kalanında uzaktan çalışma ile devam edileceğini belirtti. 6 Temmuz ile ofislerini tekrardan açmaya başlayacak olan Facebook, iş başı yapacak olan ekibin donanım ve operasyon gibi bölümlerde çalışan kişilerin olacağını ifade ediyor.


Facebook'tan işletmelere destek sağlayacak yeni hizmet Facebook ShopsFacebook'tan işletmelere destek sağlayacak yeni hizmet Facebook Shops
Facebook gizlilik davası nedeniyle 6.5 milyon dolar ödeyecekFacebook gizlilik davası nedeniyle 6.5 milyon dolar ödeyecek

PAYLAŞ