Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı! - Haberler - indir.com

Facebook sonrası yeni veri skandalı Google'da patladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 10:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook'un casus uygulama kullanılması için kullanıcılara para ödediği ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra benzer bir durumun Google tarafından da uygulandığı açıklandı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Kullanıcı verisinin çok kritik olduğu günümüzde, markalar kullanıcı verisi toplayabilmek adına bu konuda ödeme yapmaya dahi başlamış durumda. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Facebook skandalının hemen ardından Google da benzer bir işlem yaptığı ile gündeme geldi. 

Facebook LOL projesiyle geliyor!Facebook LOL projesiyle geliyor!

Facebook gençlere ayda 20 dolar ödüyor

Facebook büyük tepki çekmişti!

Facebook ile ilgili haberlerde telefondaki tüm verilere ulaşmak adına kullanıcılara 20 dolara varan ödeme yaptığı öğrenilen sosyal medya devinin böylece veri toplayarak bu verileri reklam ve çeşitli geliştirme işlemlerinde kullandığı belirtilmişti. Facebook ile ilgili tartışmalar daha sonlanmadan Google'ın benzer bir şekilde çalışma yaptığının ortaya çıkması ise büyük bir tartışma yarattı.

Google çalışmalarına hala devam ediyor olabilir!

Konu ile ilgili en dikkat çeken detay ise Google tarafından mevcut çalışmaların hala sürdürülebilir olduğu. Öyle ki paylaşılan raporlarda Google'ın bu çalışmalarını gerçekleştirebilmek adına Screenwise Meter uygulamasını geliştirdiği ve bu uygulamanın Facebook tarafından yapılan veri toplama uygulaması ile aynı işlevi gördüğü öğrenildi.

Google tarafından 18 yaşını geçmiş kişilere yönelik bu işlemlerin yapıldığı ve bu konuda oldukça hassas olunduğu bu raporlarda yer alsa da detay, tartışmaları sonlandırılmış değil. Markaların bu konudaki savunması ise mevcut durumun gönüllüler ile gerçekleştirildiği ve herhangi bir şekilde onay alınmayan kişilerin bu programa dahil edilmediği yönünde. 

2018'in En Çok Zarar Edeni Mark Zuckerberg Oldu 


Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?    Facebook ve tüm servislerine erişim nasıl engellenir?    

PAYLAŞ