Facebook şok itiraf: Sesleri Dinliyor ve Kaydediyoruz - Haberler - indir.com

Facebook şok itiraf: Sesleri Dinliyor ve Kaydediyoruz

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 17:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde kullanıcılarının gizlilik ilkelerini ihlal etme haberleriyle sık sık gündeme gelen Facebook, yine bir ihlalle gündeme geldi. Bu kez kullanıcılarının sesli mesajlarını üçüncü şahıslarla paylaştıklarını itiraf eden Facebook, teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandırdı!

Hatırlarsanız bir haber kanalı olan Bloomberg, geçtiğimiz ay Facebook’la ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atmıştı. Şirketin ses tanıma sistemlerinin doğrulduğundan emin olabilmek için seslerin dinlendiğini ve kaydedildiğini dile getirmişti. Bloomberg’in haberinin yayınlanmasının ardından gelen tepkiler çığ gibi büyüyünce şirket, Messenger özelliği ile gönderilen sesli mesajlar için geliştirdikleri denetlemeyi durdurduklarını bildiren bir açıklama yapmıştı. Tabi bu dönemde şirketin yani Portal cihazlarına kullanıcı tarafından verilen komutları da topladığı bilinmiyordu. Facebook uygulamayı durdurarak olası sonuçların önüne geçmiş ve bazı ihlallerin hala gizli kalmasını da sağlamıştı.

Facebook güvenlik açığı yine kullanıcıları etkilediFacebook güvenlik açığı yine kullanıcıları etkiledi

Facebook kullanıcılarını dinlediğini itiraf etti!

Facebook'tan yeni topluluk ihlali kuralları

Bloomberg’in önde gelen habercilerinden Sarah Fierin’in geçtiğimiz ay yayınladığı raporda olduğu gibi Facebook’un geliştiricileri ve bazı mühendisleri aracılığıyla kullanıcıların seslerini dinlediği ve kaydettiği ortaya çıktı. Ancak bu şirket kullanıcılara ait seslerin üçüncü şahıslarla paylaşıldığını bilmediklerinden dolayı bunun etik dışı bir eylem olduğunu da düşünüyordu. Bizde sizler gibi Facebook’un bunca ihlalle gündeme geldikten sonra bunu düşünmesine epey şaşkınız…

Facebook’un bu etik dışı davranışı ise şirket tarafından ortaya çıkarıldı. Yeni Portal cihazı ürünlerinin tanıtımında daha önceden “Hey Portal” komutuyla etkinleştirilebilen cihazın kullanıcıların sesini dinleyerek kaydettiğini açıklayan şirket, söz konusu kayıtların üçüncü şahıslara gönderildiğini de kabul etti.

Google ve Facebook yine bir suçlama ile karşı karşıya

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Facebook yöneticisi Andrew Bosworth, Bloomberg’e bir demeç verdi. Yaptığı açıklamada şirketin geçtiğimiz ay “Hey Portal” komutuyla etkileşiminin insan incelemesi kısmının durdurulduğunu açıklayan Bosworth, kullanıcılarına daha çok şeffaflık ve kontrol sağlayacak bir sistem üzerinde çalıştıklarının açıklamasını yaptı.

Potal’ı varsayılan ayarda kullanan kullanıcılar dikkat!

Bu açıklamaların ardından tüm tepkileri üzerine çeken Facebook, Portal cihazlarıyla kullanıcılarını dinlemeye de hala devam ediyor. Ancak yeni bir özellikle kullanıcılara bu özelliği devre dışı bırakma imkanı da sunan şirket tepki çekmeye devam edecek gibi duruyor. Facebook’un sizi dinlemesinin önüne geçmek istiyorsanız Portal’ı varsayılan ayarlarında kullanmamanız gerekmekte. Eğer aynı ayarlarda kullanmaya devam ederseniz, Facebook’ta sizi dinlemeye sesinizi kaydetmeye devam edecek! Önümüzdeki ay içerisinde Portal için bir güncellemeye yayınlayacağı yönünde açıklamalar yapan şirketin kullanıcıların güvenini kazanıp kazanamayacağını birlikte göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Yeni Facebook skandalı! 400 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor!Yeni Facebook skandalı! 400 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor!
iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor

PAYLAŞ