Facebook sizin hakkınızda neler biliyor? - Haberler - indir.com

Facebook sizin hakkınızda neler biliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-21 22:01:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Gizlilik ilkelerinde  sık sık paylaşmış olduğunuz şeylerin kimler tarafından görülebileceği konusunda kontrol sahibi Facebook. Facebook kullanıcı iseniz şayet Facebook'un sizler hakkında neler gördüğünü denetlemek konusunda kontrol sahibi siz değil Facebook. Bugün haberimizde sizler için Facebook sizin hakkınızda neler biliyor onları sıralayacağım. 

Facebook videoları nasıl WhatsApp'ta paylaşılır?

Sizin hakkınızda pek çok konuya mukuf olan Fcaebook, çevrimiçiyken yaptıklarınızı bildiği gibi çevrim içi değilken de neler yaptığınız konusunda fikir sahibi. Paylaşımlar konusunda bir hayli bilinçli davransanız bile Facebook'un elde ettiği veriler tahmin ettiğinizden çok daha fazlasını içeriyor. Örneğin Facebook'a ilk kayıt oluştururken Facebook size isminizi ve doğum tarihinizi soruyor. Bu bilgilerle yetinmeyen Facebook, birde sizin ya e-posta adresinizi ya da telefon numaranızı istiyor. Ayrıca profilinizi doldururken kendi elinizle verdiğiniz bilgiler cabası oluyor. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyorFacebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor

Facebook'un her attığınız adımdan haberi var

Profil bilgilerinizle takip edilmekle kalsanız keşke. Facebook sizi her attığınız adımdan haberdar oluyor. O da nasıl oluyor diyecek olursanız, Facebook hareket dökümünüzden neler yaptığınızı çok iyi bir şekilde öğreniyor.  Örneğin uygulama o kadar profesyonel çalışıyor ki, sizin hangi bilgisayardan girdiğinizden tutunda çevrimiçi kaldığınız süreyi bile takip edip ezberine alıyor. Ya eğlence adına yaptığını Check-in'ler. Anlayacağınız üzere Facebook sizi adım adım takip ediyor. 

Facebook Messenger

Peki Facebook sizce sizi sadece Facebook üzerinden mi takip ediyor? Bu sorunun cevabı elbette hayır. Facebook sizi kendi kontrolü altında olan diğer uygulamaları ile de takip ediyor. Bu anlamda geliştirmiş olduğu Facebook Messenger uygulaması bu duruma örnek olarak verilebilir. Sizin gizli kaldığını sandığınız ama yapmış olduğunuz tüm konuşmalar Facebook tarafından ezber altına alınıyor. O konuşmalarda kişisel hayatınızdan tutunda, belki fantazi dünyanıza kadar her şeyden bahsediyorsunuz. Facebook'da bu konuşmalarınızı öyle güzel bir şekilde kayıt ediyor ki, siz istediğiniz kadar sildiğinizi sanın. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook Messenger bildirim sesini nasıl kapatırız?Facebook Messenger bildirim sesini nasıl kapatırız?
Facebook Messenger, Karanlık Tema Test EdiliyorFacebook Messenger, Karanlık Tema Test Ediliyor
Facebook Hesabınızı Tamamen Silmek İçin Uygulamanız Gereken 8 MaddeFacebook Hesabınızı Tamamen Silmek İçin Uygulamanız Gereken 8 Madde

PAYLAŞ