Facebook, siteyi çalışır halde tutabilmek adına trilyonlarca ayarı aynı anda nasıl yapabiliyor - Haberler - indir.com

Facebook, siteyi çalışır halde tutabilmek adına trilyonlarca ayarı aynı anda nasıl yapabiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 15:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Hepimizin severek kullandığı ve bir an olsun geri kalmadığımız sosyal medyaların birde arka yüzü var. Sizlere en iyi bir şekilde hizmet vermek isteyen sosyal medyalar, gece gündüz demeden binlerce ayarları kusursuz bir şekilde yürütüyorlar. Bunu yaparken zaman zaman hataya düşebiliyorlar ya da gözden kaçan en ufak bir problem sonucu site tamamen allak bullak olabiliyor. Bunun olmasını asla istemeyen sosyal medya yöneticileri, çalışanlarının çok dikkatli olmasını istiyor.

Facebook'un 2 milyarı aşkın aktif kullanıcısı mevcut

Bugün sosyal medya sitelerine bakıldığı zaman 2 milyarı akın aktif kullanıcı sayısına ulaşmış olan Facebook, her gün değiştirmek zorunda olduğu ve bunları yaparken asla hata yapmaması gereken binlerce ayar seçeneği var. Üstelik işin diğer garip yanı ise bu ayarların yolunda gidip gitmediğini gösteren trilyonlarca ayarlarda mevcut.

Facebook en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyor

Birçok dev firma gibi Facebook'ta tüm bu ayarlara aynı anda yetişebilecek çalışan gücüne sahip değil. Bu işlemi yaparken moderasyonun gerekli olduğu idari işlere yetişemediğinden daha önceden şikayetçi olan Facebook, tüm bu süreçten en az hatalarla çıkabilmek adına Location Aware Delivery denen Türkçe karşılı ise Bilinçli Konum Teslimatı olan işlem sürecini devreye sokuyor. Yakın bir tarihe kadar Zoo Keeper ismi verilen bir açık kaynak yazsılım kullanan Facebook, bu yazılı kullanmaktan vazgeçti. Zoo Keeper kullanılırken bir takım sistem gecikmeleri yaşanabiliyordu. Yeni geçilen LAD teknolojisi sayesinde kontrol süreci 10 kat daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor.





PAYLAŞ