Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla - Haberler - indir.com

Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 09:35:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook'un, kullanıcılarının kişisel verilerini rızalarını almadan Microsoft, Amazon, Spotify gibi dev şirketlerle paylaştığı ortaya çıkmıştı. Fakat Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla

Facebook Spotify ve Netflix'le kullanıcıların mesajlarını paylaştı

Facebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldiFacebook'ta hikaye paylaşmayı sevenlere yeni bir özellik geldi

Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla

Amerikan New York Times, Facebook şirketinin yüzlerce sayfalık şirket içi belge ve 50 Facebook çalışanının verdiği bilgilere dayanarak yeni bir haber hazırladı. Bu haber içerisinde Facebook şirketinin kullanıcıların verilerini diğer büyük şirketlerle nasıl paylaştığı hakkında bazı bilgiler paylaşıldı. Facebook, tarihte hiçbir firmanın sahip olmadığı kadar birçok kişinin özel bilgilerini topladığına işaret eden bu haber, "ıllardır Facebook, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine, kullanıcıların kişisel verilerine izinsizce erişim izni veriyor. Ve bu erişim hakkı Facebook'un açıkladığından daha büyük boyutlarda." şeklinde açıklandı.

Facebook 150'den fazla şirket ile kullanıcıları verilerinin paylaştığı arasında, online perakendeciler, eğlence siteleri ve teknoloji şirketleri de dahil otomobil üreticileri ve basın şirketleri ile de paylaştığı belirtildi. Facebook kullanıcı bilgilerini doğrudan satmıyormuş. Bunun yerine şirketlerle anlaşma yaparak kullanıcıların verilerine erişim izni tanıyormuş. Facebook şirketinin normalde açıklanandan çok daha fazla verinin paylaşıldığını da belirtildi. Bu kullanıcı verilerinin şirketlerin ürünlerinin çok daha çekici hale getirmeye imkan sağladığına işaret edilerek anlaşmaların en eskisinin 2010 tarihinde olduğu ve bu anlaşmaların 2017'ye kadar aktif olduğunu hatta bazılarının 2018 yılına kadar aktif olduğu da belirtildi.

Ayrıca haberde, "Kayıtlar, Facebook'un, Microsoft'un arama motoru Bing'e neredeyse tüm Facebook kullanıcılarının arkadaşlarının adını görme izni verdiğini gösteriyor. Ayrıca Netflix ve Spotify'a da Facebook kullanıcılarının gizli mesajlarına erişim hakkı tanındığı görülüyor. Tüm bunlar, kullanıcıların izni dışında oluyor." şeklinde bir açıklamada bulunuyor. Facebook, Serbest Ticaret Komisyonu ile 2011 yılında imzaladığı anlaşmaya bakıldığında, şirketin güvenliğini artırması ve veri kullanımını açıklaması gerektiğine işaret edilen haberde, şirket güvenlik prosedürlerini değerlendirmesi ve iki yılda bir FTC tarafına rapopr  verimesi için bağımsız bir şirketle anlaşma yaptı. Bakalım Facebook şirketinin veri skandalı daha ne kadar sürecek. Neredeyse tüm kullanıcıların verileri başka firmalar ile paylaşılmış durumda.


İlgili uygulamalar
Facebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyorFacebook, veri gizliliği için geliştiricileri suçluyor
Facebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecekFacebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecek
İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza!İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza!

PAYLAŞ