Facebook şirketinin gizlilik özelliği başka bir zamana ertelendi - Haberler - indir.com

Facebook şirketinin gizlilik özelliği başka bir zamana ertelendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 15:15:59
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Mayıs ayı içerisinde "Geçmişi Temizle" özelliği duyurulduğu zaman birçok kullanıcı bu özelliğin birkaç ay içerisinde geleceğini düşünmüştü. Sonuçta bu son derece karmaşık bir özellik değil. Fakat şirket bu özelliği kullanıcılarına sunması için uzun bir süre daha bekletmek zorunda kalacak. Yani yeni geliştirilen Facebook şirketinin gizlilik özelliği başka bir zamana ertelendi

Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla

Facebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecekFacebook,siz yola çıkmadan, gideceğiniz yeri söyleyecek

Facebook şirketinin gizlilik özelliği başka bir zamana ertelendi

Facebook yetkilisi David Baser, Recode tarafına verdiği bir röportajda "Gemişi Temizle" işlevinin 2019 yılının bahar aylarında test aşaması için hazır olacağını belirtti. Baser'a göre Facebook için verileri kimliklerden ayıran teknolojinin geliştirilmesi normalden cok daha uzun sürüyor ve bu durumun sorumlusu olarak ise geliştirmede ortaya çıkan büyük teknik engeller gösteriliyor. Bu engeller Baser'a göre ilk başta Facebook'un arama verilerini dört ana başlıkta toplaması ile başlamış. Web sitesi, kullanıcı kimliği ve ziyaretin gerçekleştiği anda bilgiler farklı yerlerde depolanıyor. Facebook bu verileri zaman ve saat aralığına göre depoladığı için bir geçmiş veriyi herhangi bir kullanıcı ile ilişkilendirmek oldukça zor oluyor. 

Baser'in açıkladığı bilgilere göre sosyal medya devi, bu amaç için farklı bir sistem geliştirerek "Geçmişi Temizle" gibi bir işlevi kullanılabilir hale getirebildi. Elbette Facebook yakın zaman içerisinde ortaya çıkmış olan veri skandalı ile imajını daha da kötüye gitmesini engellemek için yetmez. Bu yılın F8 toplantısında en çok öne çıkan işlevin gelmesi neredeyse tam bir yıl alacak. Bu konu ise sosyal medya devine hiç yardım etmiyor. Neyse ki şirketin yetkilisinden gelen bir açıklama olması, iyi bir durum olarak görülebilir. Her ne kadar son dönemlerde şirketin veri skandalı ile gündemlere gelmesi kötü bir durum. Fakat son gelen haberler göre şirketin açıkladığından çok daha fazla veri paylaşılmış durumda.

Bu haberi eski Facebook çalışanları ve bazı şirketler ile işbirliği yapılarak yapılmış. Şirket Spotify gibi dünya devi şirketlerle verileri paylaşırken, otomobil firmaları, teknoloji şirketleri ve basın şirketleri ile de paylaşmış. Ama bu paylaşım direkt olarak verilerin verilmesi değil, şirketlerin kullanıcıların özel verilerine erişim için izin tanınması ile gerçekleşmiş.


İlgili uygulamalar
İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza!İtalya'dan Facebook'a 10 milyon Euro ceza!
Facebook kampüsünde bomba alarmı!Facebook kampüsünde bomba alarmı!
Facebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazlaFacebook şirketinin paylaştığı veriler, açıklandığından çok daha fazla

PAYLAŞ