Facebook şimdi de YouTube'a rakip olacak - Haberler - indir.com

Facebook şimdi de YouTube'a rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-01 17:30:04
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook diğer sosyal medya ağları ile rekabette avantaj elde edebilmek adına yeni özellikleri kullanıma sunacak.

Facebook ile ilgili Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalar, sektörde oldukça dikkat çekti. Sosyal medya platformunda içerik bazlı olarak yapılacak değişikliklere değinen ünlü CEO, yaptığı açıklamasında TikTok ve YouTube'da olduğu gibi video içeriklerinin daha fazla ön plana alınmaya başlayacağını söyledi.

Almanya hükümeti Facebook hesaplarını kapatıyorAlmanya hükümeti Facebook hesaplarını kapatıyor

Facebook, YouTube ve TikTok’a göz kırpıyor!

Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından yapılan bu açıklamalarda, detaylar açık bir şekilde belirtilmese de özellikle kullanıcıların akışta daha fazla video içeriklerini göreceği belirtildi. Videonun sosyal medya platformunun merkezine yerleştirilmesi konusunda farklı planlar üzerinde çalıştıklarını aktaran CEO, özellikle ekranın büyük bir kısmını kaplayacak video içerikler ile Facebook'taki video deneyiminin geliştirileceği ve arttırılacağını ifade etti. 

Facebook için kapsamlı bir yenilik olarak değerlendirilebilecek mevcut güncelleme önümüzdeki aylarda daha somut bir şekilde test edilmeye başlanacak. Şu anda getirilecek yeni sistem için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren geliştirme ekibi, video içeriklerde takip edilmeyen hesaplardan da çeşitli öneriler sunacak. Böylece video izlenme sürelerinin arttığı bir Facebook, kullanıcı sadakatini de ön plana çıkarmış olacak.

Facebook kullanım süreleri artacak

Instagram ve YouTube gibi sosyal ağlarda kullanıcılar çok uzun bir süre akışta kaydırma yaparak içerikleri inceleyebilse de Facebook bu konuda biraz daha geri planda kalıyor. Mevcut durumu ortadan kaldırmak ve Facebook kullanımlarını kullanıcılar için cazip hale getirmek isteyen Facebook yönetimi, bu konuda videolardı kullanarak iyi bir çözüm sunabilir. Ana Akışta kaydırma devam ettiği sürece kişilerin farklı gruplardan ve sayfalardan beğenebileceği videolar ile karşılaşması, yeni sayfalar gruplar keşfetmesini de mümkün hale getirebilir. 

Adam Mosseri yaptığı konuşmada Google tarafından geliştirilen YouTube'un ve TikTok uygulamasının Facebook için ciddi bir rakip olduğunu ve bu rakiplerin önüne geçebilmek adına çeşitli özellikler ile ana uygulamanın desteklenmeye devam edeceğini belirtti. CEO, "Dürüst olalım, şu anda gerçekten ciddi bir rekabet var. TikTok çok büyük, YouTube ondan da büyük ve bunların haricinde daha birçok yeni girişim var" diyerek sözlerini noktaladı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ