Facebook Şimdi de Foursquare'ın Rakibi Oldu: Facebook Local - Haberler - indir.com

Facebook Şimdi de Foursquare'ın Rakibi Oldu: Facebook Local

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-16 11:20:08
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Faecbook'un Events adındaki uygulamasından, uygulama Türkiye'de henüz kullanılmıyor olsa da, kendilerine sunulan kullanıcılar tarafından oldukça aktif bir şekilde yararlanılıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde, uygulama toplamda 650 milyon kullanıcıya erişti. Events uygulamasının günlük kullanıcı sayısı ise 100 milyon olarak açıklanmıştı. Uygulama sayesinde kullanıcılar çevresindeki tüm etkinlikleri takip edebiliyordu. Oldukça popüler bir uygulama olan Events, Facebook tarafından bir takım yeniliklere kavuştu. Facebook Local adıyla yeniden markalaşan Events, artık Foursquare'un özelliklerine de sahip. Etkinliklerin yanı sıra, kullanıcılar artık yakınlarındaki barları, restoranları, kafeleri de görebilecekler.  Events yerine artık Facebook Local adını alan uygulama, ABD'de deki kullanıcılara sunuldu.

Facebook Local uygulamasına, Facebook hesabınızla bağlanabiliyorsunuz ve uygulama hesabınızdaki arkadaşlarınızı görüyor, sizinle alakalı hesaptan aldığı bilgiler sayesinde size öneriler sunabiliyor. Geniş bir arama mekaniğine sahip olan Facebook Local, bu anlamdaki gücünü Facebook'tan alıyor. Facebook'ta 70 milyon işletme sayfası bulunuyor, uygulama da bu sayfalardan yararlanıyor. Facebook Local'ın ürün müdürü Aditya Koolwal, yeni uygulamalarına dair; 'İnsanların arkadaşlarıyla dışarı çıkmayı planlarken yapacağı aramaları kolaylaştırıyor.' dedi ve ilerdeki planlarına dair; 'Daha uzak gelecekte reklamlara yer vermeyi düşünüyoruz.' ifadesini kullandı. Events uygulamasının kullanımı, kullanıcılar açısından biraz zor bulunuyordu ve Koolwal'ın cümlelerinde kullandığı kolaylaştırmak kelimesinin buna ithafen olduğu düşünülüyor.

Facebook Local kullanıcılarına neler sunuyor ?

Kullanımı kolaylaştırılmış olan Facebook Local'in ana sayfasına girdiğinizde, karşınıza yakınınızdaki barlar, restoranlar ve kafeler çıkıyor. Uygulamanın Facebook'unuzdan aldığı bilgiler eşliğinde, arkadaşlarınızın ve yakınlarınızın gittiği yerleri de takip edebiliyorsunuz. Events'ta kullanılan etkinlik özelliği, yine Local üzerinde de kullanılacak. Bir takvim üzerinden, yakınınızdaki etkinliklerin takibini sağlayabilirsiniz. Takvimde, ilgi gören etkinlikler ve gün içerisinde gerçekleşecek olan etkinliklere ayrı ayrı bakabilirsiniz. Arkadaşlarınız arasında popüler olan şeylere, 'Keşfet' akışından bakmanız mümkün. Başka şehirde olan biteni görmek isterseniz de, uygulama içerisinde konum değiştirebiliyorsunuz.





PAYLAŞ