Facebook sesli asistan, yüz tanıma teknolojisi ile nasıl bir araya gelecek? - Haberler - indir.com

Facebook sesli asistan, yüz tanıma teknolojisi ile nasıl bir araya gelecek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 17:55:03
Editör : Numan Dargın
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji şirketi Facebook, uzun süredir sesli asistan teknolojisi çalışmalarını sürdürüyor. Fakat şirketin ABD seçim skandalı sonrası her türlü araştırması kişisel veri paylaşımı açısından gözetim altında. Facebook uzun süredir kullandığı yüz tanıma ve yapay zeka asistanı bir araya getirme çabasında.

Peki bu iki teknolojiyi nasıl bir araya getirecek?

Hatırlanacağı üzere Facebook’un sahibi Zuckerberg, ABD senatosu tarafından oluşturulan komite karşısında savunma gerçekleştirmişti. Komite, Facebook yüz tanıma teknolojisini biyometrik verilerini paylaşmakla suçlamıştı. Daha sonra ise Facebook bu özelliği kullanıcı onayı olmadan kullanılamayacak hale getirdi. Şimdilerde ise Zuckerberg geliştirdikleri kişisel sesli asistan ve yüz tanıma teknolojisini bir araya getirme hedefinde. Sızan raporlara bakılırsa Facebook, yüz tanımayı bir çeşit profil koruma aracına dönüştürmeyi amaçlıyor.

Facebook iPhone Uygulaması YenilendiFacebook iPhone Uygulaması Yenilendi

Bilindiği gibi kullanıcı bilgilerini, kullanıcı onayı olmadan gösteremiyor. Bu ise paylaşımların kimler tarafından görüntülenebileceğinin tamamen kullanıcı tarafından karar verileceği anlamına geliyor. Fakat en son yaşanan skandalda kullanıcıların daha önce bilgilerini açtığı bir uygulamanın bu verileri pazarladığı görülmüştü.

Tam da bu noktada Zuckerberg bunu önlemek amaçlı yüz tanıma teknolojisi ile kullanıcı bilgilerini paylaşsa dahi başkalarıyla bu bilgilerin paylaşımını tamamen engellemenin peşinde.

Rapora göre, Facebook sesli asistan yapay zekası ve yüz tanıma bir araya gelecek. Kişisel asistan kullanımı için yüz tanıma kullanımı ve bazı bilgi paylaşımlarında yüz tanıma teknolojisi ile onaylanması hedefleniyor.


Facebook Messenger'a Sesli Mesaj Özelliği EklendiFacebook Messenger'a Sesli Mesaj Özelliği Eklendi
Facebook Messenger ile Telefonla Görüşme BaşlıyorFacebook Messenger ile Telefonla Görüşme Başlıyor

Facebook Şifresi Nasıl Değiştirilir?


PAYLAŞ