Facebook seçimleri manipüle etmeye çalışan hesaplarla savaşına devam ediyor - Haberler - indir.com

Facebook seçimleri manipüle etmeye çalışan hesaplarla savaşına devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerimden Facebook, her iki ağında yerel seçimleri hedeflerini dile getirdiği, Uganda ve Filistin'de sahte hesapları kapattı. Şirket kapattığı söz konusu bu hesapların, platformunu manipüle etmeye ve seçimleri etkilemeye çalıştığı da aktarıldı. 

Sosyal medya şirketi, Uganda ve Filistin’deki iki ağı gösteren “eşgüdümlü gerçek dışı davranış” üzerine son raporunu da yayınladı. Uganda ağı, “sayfaları yönetmek, Uganda’da en az bir halk figürünün kimliğine bürünmek, diğer kişilerin içeriği hakkında yorum yapmak ve içeriklerinin olduğundan daha popüler görünmesini sağlamak için aynı anda birden fazla grupta yayınlamak” için sahte hesaplar kullandı.

Facebook 'Reklam Hedefleme Verilerine' araştırmacılar ulaşabilecekFacebook 'Reklam Hedefleme Verilerine' araştırmacılar ulaşabilecek

Etki operasyonları uygulanamaya devam ediyor

Facebook şirketine göre ağ, 512.000 takipçi toplayan ve Facebook reklamlarında 5.000 dolar harcayan 220 Facebook hesabı, 32 sayfa, 59 grup ve 139 Instagram hesabı tarafından oluşuyor. Buna ek olarak ise Facebook'un bu raporda, faaliyeti bir devlet kurumu olan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı Devlet Vatandaşları Etkileşim Merkezi ile ilişkilendirdiğini ifade etti.

İkinci ağ ise Filistin’den geldi ve zaman içerisinde ülkede Facebook kullanıcıları hedef alındı. Fakat, şirket Belçika ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bireylerle de bağlantılar bulduğunu aktardı. Ağ, “haber kaynağı olarak görünen sayfaları yönetmek ve Birleşik Krallık’taki meşru düşünce kuruluşları ve medya kuruluşlarını” taklit etmek için sahte hesaplar ve saldırıya uğramış olan hesapların bir kombinasyonunu kullandı. Aynı zamanda bazı hesaplar Batı Şeria’da yaşayan insanlar çıktı. Facebook tarafından belirlenen bir gruba atfetmediği ağ, 206 Facebook hesabı, 178 sayfa, üç grup ve 14 Instagram hesabından meydana geliyor. Aynı zamanda bu ağın, 60.500 takipçisi vardı ve Facebook ile Instagram reklamlarında 1.100 dolar şeklinde bir meblağ harcadı.

Konuyla ilgili son olarak elde edilen bilgilere göre ise Facebook'un güvenlik politikası başkanı olarak görev yapan Nathaniel Gleicher muhabirlerle yaptığı bir görüşmede, her iki ağın da seçimleri hedeflediğini ve her iki grubun da siyasi konularla ilgili konuşmaları etkilemek için sahte yorumlar kullandığını belirtti. Gleicher, “Her ikisi de bir şekilde kendi ülkelerindeki başkanlık seçimlerine odaklandı. İster bir seçim, ister küresel bir salgın, ister bir ülkedeki protestolar olsun, önemli bir sivil an olduğunda, bu anları hedefleyen etki operasyonlarını görüyoruz.” dedi.


Telegram aracılığıyla, Facebook'taki numaralar satılıyorTelegram aracılığıyla, Facebook'taki numaralar satılıyor
Tim Cook Facebook'un kişisel veri gizliliği hakkındaki tutumunu eleştirdiTim Cook Facebook'un kişisel veri gizliliği hakkındaki tutumunu eleştirdi
Google ve Facebook , yeni bir dava ile gündeme geldiGoogle ve Facebook , yeni bir dava ile gündeme geldi

PAYLAŞ