Facebook Sayfalarına Video Ölçümleme Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook Sayfalarına Video Ölçümleme Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Facebook, bugün sayfa sahiplerinin sayfaları üzerinde yayınladıkları videoların toplamda ne kadar izlendiğini ve tekil izleyici sayısını öğrenebilecekleri yeni video ölçümleri özelliğini duyurdu.

Bu güne kadar sayfa sahipleri videolarının kaç kişi tarafından izlenmeye başladığını kısıtlı bir bilgiyle öğrenebiliyorlardı. Önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak olan yeni video ölçümleme özelliği sayesinde artık sayfa sahipleri video görüntülemeleri, tekil video izlenme sayıları, videoların ortalama izlenme süresi ve izleyicilerin hangi uzunlukta bu videoları izlediklerini detaylı raporlar halinde öğrenebilecekler.

Facebook Video Ölçümleri

Alınan raporlar doğrultusunda Facebook üzerinde videolar için erişim arttırıcı stratejilerin geliştirilmesine yardımı olacak olan yeni özellik, haber kaynağında otomatik olarak açılan videolar da dahil olmak üzere üç saniye ve üzeri video görüntülemelerini kapsayacak.

Facebook Video MetricsYeni video ölçümleri özelliği sayesinde sayfa sahipleri, izleyicilerin videonun farklı bölgelerine ne kadar oranda ilgi gösterdikleri görebilecekleri gibi aynı zamanda videonun hangi bölümlerini yeniden izlediklerini ve ilginin videonun hangi bölümlerinde kaybedildiğini de öğrenebilecekler.

Bunun yanı sıra reklam yöneticisi özelliği üzerinden de izleyici kitlelerinin videolara ne şekilde tepki verdikleri, veri kırımları ve demografik grafikler aracılığıyla belirlenen izlenme sayılarına da ulaşılabileceği gibi videoda belirli noktalara erişen izlenme oranları da yüzde 25'lik dilimler halinde görülebilecek.

Facebook video ölçümleme özelliği

Sadece sayfa üzerine doğrudan yüklenmiş videolar için geçerli olacak yeni video ölçümleri özelliği, sayfa yöneticisi üzerinde bulunan sayfa istatistikleri ve reklam yöneticisi panellerinden takip edilebilecek.





PAYLAŞ