Facebook sanal dünyaları gerçeğe dönüştürecek - Haberler - indir.com

Facebook sanal dünyaları gerçeğe dönüştürecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-04 14:00:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın başarılı şirketlerinden Facebook gerçek dünya içerisinde adeta sanal bir dünya inşa etmek istiyor. Mark Zuckerberg'in yapmış olduğu açıklamada söz konusu projeye göre bilim kurgu filmlerinden alışık olunan sanal evrenler gerçek olabilir. 

En önemli sosyal medya şirketleri arasında yer alan Facebook yeni denemeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirketin kurucusu olan Mark Zuckerberh yepyeni bir proje üzerinde çalışmalar yaptığını açıkladı. Bu proje kapsamında sanal alanda etkileşim sağlanacak. Bu sayede siz bir mekanda yer alırken aynı şekilde farklı bir mekanda etki yaratabileceksiniz. Facebook özellikle son dönem içerisinde yeni teknolojilere daha fazla önem gösteriyor. Şirketin her ne kadar 2 milyardan fazla kullanıcısı olsa da yine de bu yeterli gelmiyor. Stabil bir ilerleme kat etmekten ziyade yeni bir teknoloji üzerinde çalışmalar yapılıyor. Oculus bu yeni teknolojilerin öncüsü olarak adından söz ettirecek. 

Facebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladıFacebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladı

Toplantılar gerçekleştirilebilecek

Mark Zuckerberg tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre bu yeni teknoloji ile beraber insanların gerçek dünyadaki sanal dünya içerisinde toplantı yapabilecek ya da farklı aktiviteler gerçekleştirebileceğini dile getirdi. Bu sayede şirket kendi internet nüfuzunu birçok alanda da kullanabilecekler. Facebook internet alanında elde ettiği etki ve hakimiyet sayesinde bu tür hamleleri rahat bir şekilde yapabilir. Aynı şekilde Google, Apple ve Microsoft gibi markalar benzer özelliklere sahip olan teknolojiler üzerine çalışıyor. 

Örneğin Microsoft tarafından geliştirilen hologram bunun önemli örnekleri arasında yer alıyor.  Microsoft şu aralar holoportation projesi üzerinde çalışmalarına yoğunluk verdi. Bu proje ile beraber iş toplantıları sanal dünyada canlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Facebook kendi projesinde önemi bir aşamaya yerleşmeyi başarırsa Microsoft ve Google gibi markalar onu yakından takip edecektir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!
Facebook oyunlarını farklı bir yoldan kullanıcılara sunacakFacebook oyunlarını farklı bir yoldan kullanıcılara sunacak
Google ve Facebook aşı zorunluluğu getirdiGoogle ve Facebook aşı zorunluluğu getirdi

PAYLAŞ