Facebook Sahte Reklamları Yapay Zeka İle Engelleyecek - Haberler - indir.com

Facebook Sahte Reklamları Yapay Zeka İle Engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook her ne kadar yeni özellikler ve yetenekler üzerinde çalışmalarını sürdürsede diğer yandan platformunda zarara sebebiyet verecek içeriklerin engellenmesi içinde yoğun bir çaba sarfediyor. Bu noktada özellikle platformda dolaşan yalan haberlerin yaygınlaşmasını istemeyen şirket bu içeriklerle mücadele konusunda daha detaylı bir çalışma gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yılki ABD başkanlık seçimlerinde yaşanan sorunlarda sonra bu çalışmaları hızlandırdılar. Bu noktada çeşitli yollara başvuran şirket son gelen bilgiler doğrultusunda yapay zeka yardımı ile haber kaynağında yer alan sahte reklamların tespiti gerçekleşecek.

Bu noktada haber kaynağında yer alan bir bağlantıya basıldığında basıldığında hedef sitenin yer alan reklam konusu ile eşleşirse herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Fakat bu eşleşme olmadığı zaman ortaya sahtecilik çıkıyor. Bu noktada Facebook'un reklam politikaları ve topluluk kuralları ihlal edilmiş oluyor. Facebook'un 'gizleme' adlı durumu ise bu noktada devreye giriyor. Reklam ve paylaşımlar sitenin yapay zeka değerlendirme sürecinde dolaşıyor ve Facebook ise bu noktada bir denetim gerçekleştiriyor.

Söz konusu bu sahtecilik içeriklerini tespit etmek ve önüne geçmek adına ise çeşitli stratejiler uygulanmaya başlandı. Bu noktada gizlenmiş paylaşım ve reklamların ortaya çıkması adına hem yapay zeka değerlendirmeleri hemde gerçek insan tarafından yapılan değerlendirmeler göz önünde bulunduruluyor. Bu noktada artık şirket politikalarında konu ile alakalı daha net açıklamalar listelenmiş durumda. Sahte ve yalan içerik paylaşımı yapan sayfaların ise Facebook'a girişi engellenecek.





PAYLAŞ