Facebook, sahte profillerle baş edemiyor - Haberler - indir.com

Facebook, sahte profillerle baş edemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 14:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Sosyal medya devi Facebook, uygulama içerisindeki sahte profillerden nasıl kurtulacağına yönelik çözüm bulma konusunda sıkıntı yaşıyor.

Sosyal medya denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Facebook, son zamanlarda gündeme pek de iyi bir haber ile gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde, platformdaki kullanıcı sayısında, günden güne düşüş yaşanması ile ilgili bir haberi sizlerle paylaşmıştık. Özellikle kendi anavatanı olan ABD’de dahi, kullanıcıların %75’inin Facebook kullanmamayı tercih ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi de Facebook’un başı, sahte hesaplarla dertte. Facebook üzerinde çok fazla sahte hesap bulunuyor ve platformdaki bu hesaplarla nasıl baş edileceği yönünde herhangi bir çözüm şu an için bulunamıyor.

Facebook kullanan genç sayısı günden güne azalıyorFacebook kullanan genç sayısı günden güne azalıyor

Facebook’ta toplamda 1.8 milyar sahte hesap olduğu tespit edildi

Facebook, dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bunun yanı sıra, sahte hesaplarla en çok boğuşmak durumunda kalan sosyal medya platformu olarak da nitelendirebilir. Facebook yöneticileri, bugüne kadar bu durumun önüne geçebilmek adına pek çok yola başvurdular. Şu anda da yapay zeka ve insan gücünden yararlanarak, hala bu duruma çözüm arıyor olsalar da henüz çözebilmiş değiller.

Facebook’ta her geçen gün artan sahte profillerin nedeni olarak, insanların Facebook’ta sahte profil açarken pek fazla zorlanmaması gösteriliyor. Bunun için Facebook’un kayıt esnasında doğrulama gibi bir yöntem kullanarak bu durumu çözmesi gerekiyor. Ekim 2017 – Mart 2018 tarihleri aralığında yapılan araştırmada, Facebook’taki sahte profil sayısının 1.8 milyar olduğu görülmüştü ve bu profillerin silindiği açıklanmıştı. O tarihten itibaren bu profillerin sayısında ne gibi değişiklikler olduğu açıklanmadı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ