Facebook, Sahte Instagram Beğenisi Satanları Mahkemeye Veriyor - Haberler - indir.com

Facebook, Sahte Instagram Beğenisi Satanları Mahkemeye Veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 18:32:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Facebook, Yeni Zelanda merkezli bir firmayı mahkemeye verdi. Yeni Zelanda’da Social Media Series Limited olarak faaliyet gösteren bir şirket, kullanıcılara beğeni, izlenme ve takipçi sattığı sebebiyle dava edildi. Facebook platformu uzun bir zamandır sahte beğeni ve takipçi satışlarına karşı bir mücadele içerisinde. Ancak son dönemlerde artması ile beraber Facebook tarafından ABD federal mahkemesine dava açıldı. Söz konusu bu şirketin üç yöneticisini ve farklı internet sitesi kullanarak Instagram kullanıcılarına sahte takipçi, beğeni ve görüntüleme satmak ile suçlandı. Bu işlemler ise SocialEnvy.com ve Likesocial.co gibi siteler üzerinden gerçekleştiriliyor.

Facebook’tan Sahte Instagram Beğeni Şirketine Dava

Facebook, Yapay Zeka İle Videoda Yer Alan Kişileri Oyun Karakteri YapıyorFacebook, Yapay Zeka İle Videoda Yer Alan Kişileri Oyun Karakteri Yapıyor

Dava dosya içerisinde “Yürüttükleri işlerle şüpheliler, gerçek olmayan Instagramm kullanıcıları aracılığıyla Instagram kullanıcılarına sahte etkilerde bulunma girişimiyle çıkar elde ederek Instagram’ın hizmetlerine müdahalede bulundular ve bulunmaya devam ediyorlar. Temmuz 2018’den bu yana bu kişiler Facebook ve Instagram’ı zarara uğratarak kendilerine 9 milyon 430 bin Dolar gelir sağladılar.” Şeklinde açıklama bulunuyor. Diğer yandan Facebook, Temmuz ve Aralık aylarında şirketin yöneticilerinden iki tanesine faaliyetlerini bitirmeleri için şirketi kapatma talimatı göndermişti.

Dava içeriğine göre takipçi ve beğeni sayısını artırmak isteyen Instagram kullanıcıları Social Media Series servisine bağlı çeşitli siteler üzerinden ödeme yaparak otomatik beğeni satın alıyorlardı. Ödeme yapan kullanıcılar yeni bir fotoğraf paylaştığında ise satın aldıkları beğeniler anında fotoğrafa gönderiliyordu. Kullanıcılar istedikleri rakama göre haftalık 10 dolar ile 99 dolar arasında değişen ödemeler gerçekleştiriyor. Facebook ise saniyeler içinde 500 beğeni alan kullanıcıları örnekler ile gösterdi.

Facebook platform üzerinde sahte etkileşim için satış yapan şirketlere birçok dava açtı. Mart ayında Çin’de yer alan dört şirkete ve üç ayrı kişiye sahte hesap ve takipçi satışından ötürü dava açmıştı. Kasım 2018’de Instagram’da sahte takipçi için ödeme yapan takipçilerin hedef alınacağı belirtiliyordu. Yayınlanan bir blog yazısında ise  “Bu servisleri kullanan hesapları belirlemek için makine öğrenimi araçları geliştirdik. Bu tarz davranışlar topluluğumuz için olumsuz bir durum ve doğal olmayan yollarla beğeni, takip ve yorum sağlayan üçüncü parti uygulamalar topluluk ve kullanım kurallarımızı ihlal ediyor.” Sözleri dile getirildi.


İlgili uygulamalar
Facebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya UlaştıFacebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya Ulaştı
Facebook Büyümeye Devam EdiyorFacebook Büyümeye Devam Ediyor

PAYLAŞ