Facebook reklam ayarları nasıl değiştirilir? - Haberler - indir.com

Facebook reklam ayarları nasıl değiştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-31 16:51:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook kişilerin verilerine yönelik reklam sunma hizmetini açık bir şekilde devam ettirirken kişilerin Facebook reklam servisinde bazı ayarlar yapması da mümkün. Reklam hizmetlerine dair durumu gözden geçirmek ve kendinize yönelik ayarlar yapmak istiyorsanız mobil ya da bilgisayar aracılığı ile kolay bir şekilde bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook'ta Reklam Nasıl Yapılır? Facebook Reklam Verme

2018 FIFA Dünya Kupası En'leri, Facebook tarafından belirlendi2018 FIFA Dünya Kupası En'leri, Facebook tarafından belirlendi

Bilgisayarda Facebook reklam ayarları nasıl yapılır?

Bu işlemleri bilgisayarınızdan yapmak istediğinizde oturum açma ekranı sonrasında sağ üst köşeden menüyü açarak ayarlara tıklamanız gerekiyor. Bu ekran sonrasında sol tarafta açılacak yeni menüden reklamlar aracılığı ile Facebook reklam ayar ekranına ulaşabilirsiniz.

Mobilde Facebook reklam ayarları nasıl yapılır?

Mobil sistemde de benzer bir şekilde erişilebilir durumda olan Facebook reklamlar için oturum açma sonrasında sağ alt köşede yer alınan üç çizgiye dokunarak menüyü açmanız ve burada Ayarlar ve Gizlilik sayfasını açarak Ayarlar’a dokunmanız gerekiyor.  Açılacak yeni ekranlarda Reklam ayarlarını kolayca bulabilirsiniz. Facebook reklam alanında farklı kategoriler altında ayar imkanı sunar.

İlgi alanlarınız

Bu kategoride, görmek istediğiniz reklamlar için ilgilendiğiniz konuları seçebilirsiniz. Sadece bu konular için reklam almayacak olsanız da Facebook, gördüğünüz reklamların büyük bir bölümünü ilgi alanlarınıza yönelik düzenlemeye çalışacaktır.

Reklam ayarları

Bu kategori, diğerlerine kıyasla biraz kafa karıştırıcı durumda ve üç bölüme ayrılmış. "İş ortaklarından elde edilen reklamlar", "Başka bir yerde gördüğünüz Facebook Şirket Ürünleri üzerindeki etkinliğinize dayalı reklamlar" ve "Sosyal eylemlerinizi içeren reklamlar" olarak 3 bölümde incelenebilecek bu bölüm için de yine kişisel olarak durumunuzu kontrol edebilirsiniz. “Ortaklardan alınan verilere dayalı reklamlar”, Facebook'ta, AdEspresso ve 4C gibi sitelerinizde yaptığınız şeylere göre reklam göstermek için ortak şirketlerden veri toplamaya izniniz olup olmadığını soruyor.

“Facebook Şirketi'nde başka bir yerde gördüğünüz etkinliklere dayanan reklamlar”, Facebook'un başka bir yerde sahip olduğu ürünlerden bilgi toplaması ile ilgili detayları içeriyor. “Sosyal eylemlerinizi içeren reklamlar” ise sosyal hareketlerinizi esas alıyor. 

Reklam konuları

Burada görmekten rahatsız olduğunuz konuları ve bu tür reklamları ne kadar süreyle kapatmak istediğinizi kolayca belirleyebilirsiniz. Alkolle alakalı reklamları görmeme gibi seçimler yapılabilir.

Görebildiğiniz gibi, Facebook size en çok keyif alacağınızı düşündükleri reklamları göstermeye ve göstermeye çalışmaktadır. Bu ayarları güncelleyerek Facebook deneyiminizi optimize edebilir, böylece ilginizi çekmediğiniz reklamlarla dolu hale getiremezsiniz.

Facebook kendi haber programlarını yapmaya başlıyor


İlgili uygulamalar
Facebook Google'ın çip yöneticisi ile anlaştıFacebook Google'ın çip yöneticisi ile anlaştı
Facebook kripto para reklamı yayınlamak için kolları sıvıyorFacebook kripto para reklamı yayınlamak için kolları sıvıyor
Facebook hisseleri %20'den fazla değer kaybettiFacebook hisseleri %20'den fazla değer kaybetti

Facebook Şifresi Nasıl Değiştirilir?


PAYLAŞ