Facebook Profili Başkasının Gözünden Gör Özelliğini Geri Getirdi - Haberler - indir.com

Facebook Profili Başkasının Gözünden Gör Özelliğini Geri Getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-15 17:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebbok kullanıcıları için, arkadaş olmadıkları profile kişilerin gözünden bakmayı sağlayan yeni bir kontrol aracı getireceğini açıkladı. Bununla birlikte, herkese açık profillerde de görüntülenecek olan bilgilerin yönetiminin de kolaylaşacak.

Profili Başkasının Gözünden Gör Özelliği Geri Geliyor

Facebook, profil görüntülenmeleri ve yönetimleri için üzerinde çalıştıkları yeni kontrol panelini Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Hatırlarsanız Facebook ilk kullanıma açıldığı dönemlerde böyle bir kontrol paneline sahipti, ancak 2018 senesinde yaşanan güvenlik açıklarından dolayı bu özelliğin kapatılması kararı alınmıştı. Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook o dönemde 90 milyon kullanıcıya sahipti ve kullanıcılarının hesap güvenliğinden emin olmak için, uygulamadaki hesaplara yeniden giriş yapmalarını istemişi.

Facebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya UlaştıFacebook Hikayeler Günlük 500 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Facebook, Mobil'de Kişi Profillerini Değiştiriyor!

Facebook, yaptığı açıklamada gerekli güvenlik kontrollerinin getirildiğini açıkladı. Yapılan güvenlik iyileştirmeleri ve kontrollerinden sonra, kullanıcılar için yeniden profili bir başkasının gözünden görebilmeyi sağlayacak olan kontrol panelinin yeniden aktif olacağını açıklayan Facebook bu panelin kullanıcılara ne zaman sunulacağı hakkında ise net bir açıklama yapmadı.

“Belirli kişilerin gözünden gör” seçeneğinden daha aktif olarak kullanılan bu özelliği yeniden getireceğini açıklayan Facebook konuyla ilgili güvenlik sorunlarının tamamen önüne geçmeden bu paneli kullanıcılara açmayacak gibi duruyor. Henüz profili arkadaş olmayan bir kişinin gözünden görme eklentisinin değerlendirmesini tamamlamamış olan Facebook’un bu konuda aceleci davranmak istemediğini söylemek yanlış olmaz.

Son dönemlerde yaşadığı güvenlik açıklarında iyileştirme yaparak kullanıcılara sevilen özellikleri yeniden sunan Facebook’un ilerleyen zamanlarda farklı özellikleri yeniden güncelleyerek kullanıcıların karşısına da çıkarabileceğini söyleyebiliriz.


İlgili uygulamalar
Facebook Büyümeye Devam EdiyorFacebook Büyümeye Devam Ediyor

PAYLAŞ