Facebook pek çok gönderiyi kaldırdı! - Haberler - indir.com

Facebook pek çok gönderiyi kaldırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sosyal medyalar arasında en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook geçtiğimiz günler içerisinde Taliban terör örgütüne karşı harekete geçti. Platform şu an için de yanlış bilgiler için yeni hamleler yapmaya başladı. 

Geçtiğimiz günler içerisinde Facebook, pek çok hesabı ve gönderiyi platform üzerinden tamamen kaldırmıştı. Söz konusu bu kaldırılan içeriklerden bazıları Taliban örgütü ile ilgili hesaplar ve paylaşımlardır. Facebook özellikle de ABD seçimlerinde Trump'ın platform üzerinde ön plana çıkmasının ardından bu tarz içerikler için daha dikkatli bir şekilde hareket ediyor. 

Facebook, WhatsApp verilerini almak istiyorFacebook, WhatsApp verilerini almak istiyor

Facebook, Covid-19 ile ilgili yanlış bilgileri de kaldırıyor

Facebook'un Trump'ın başkanlık seçiminde almış olduğu kararlar daha sonra kendisine büyük bir darbe olarak görüldü. Bu olayların ardından ise Facebook yanlış olduğunu tespit eden içerikleri diğer kullanıcılara aktarıyor. Eğer söz konusu içerik çok fazla yanlışlık içeriyorsa platformdan tamamen kaldırılıyor. Son zamanlar içerisinde terör örgütleri propagandası yapan hesaplar ve paylaşımlar da platform üzerinden tamamen kaldırıldı. Şirket bu tarz konular hakkında herhangi bir taviz vermiyor. Facebook'ta covid-10 salgınının başlangıcı ile Haziran ayı içerisinde konu ile ilgili olarak yanlış olan 20 milyondan fazla içeriği platformdan kaldırdı. 

Facebook’un dürüstlükten sorumlu başkan yardımcısı Guy Rosen'in çarşamba günü gerçekleştiği basın toplantısında, "Yine de Covid söz konusu olduğunda, işler daha da hızlı gelişiyor, bu nedenle yaygınlığı tanımlamayı ve ölçmeyi daha da zorlaştırıyor" dedi. Şirket, Covid-19 ve aşılar hakkında ortaya atılan yanlış iddialar için platformlardan gönderileri tamamen kaldırmasını isteyecek 65'ten fazla kriter barındıran bir listeye sahip olduklarını dile getirdi. Facebook, Covid-19 ve aşılara karşı kurallarını ihlal ettiği için 3.000'den fazla hesabı, sayfayı ve grubu tamamen kaldırdığını dile getirdi. Aynı zamanda, Facebook'ta teyitçiler tarafından bildirilen 190 milyondan daha fazla Covid içeriği ile ilgili olarak uyarılar gösterildi ve bu gönderiler insanların Haber Kaynaklarında daha küçük bir miktarda gösteriliyor. 

Bir Covid-19 anketinde, Carnegie-Mellon Üniversitesi ve Maryland Üniversitesi ile beraber ortak bir çalışma içerisinde olan Facebook, ABD'de Facebook platformundaki insanlar adına aşı tereddüdünün yüzde 50 oranında azaldığını aktardı. Şirket aynı zamanda, aşı kabulünün Fransa'da yüzde 35, Endonezya’da yüzde 25 ve Nijerya’da yüzde 20 arttığını aktardı.


Facebook akademisyenleri platformdan yasakladıFacebook akademisyenleri platformdan yasakladı
Facebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip EdecekFacebook Şimdi de WhatsApp Mesajlarını Takip Edecek
Facebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattıFacebook aşı karşıtlarına karşı mücadele başlattı

PAYLAŞ