Facebook para cezasından kurtulamadı - Haberler - indir.com

Facebook para cezasından kurtulamadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-02 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Facebook, kısa bir süre önce hacklendiğini duyurdu. Yaşanan olayın ardından, Avrupa Birliği tarafından para cezasına çarptırıldı.

Dünya genelinde en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, geçtiğimiz bahar aylarından beri yaşadığı zor günlerden bir türlü kurtulamadı. Geçtiğimiz bahar aylarında Cambridge Analytica skandalı ile gündemi uzun süre meşgul eden Facebook, kullanıcılarından ciddi tepkiler görmüştü. Bununla birlikte, diğer sosyal medya kurucuları ve CEO’larının da hedefinde oldu. Bu olay yavaş yavaş etkilerini kaybetmişken, kısa bir süre önce platformun hacklendiği kamuoyuna duyuruldu. Bu durum, Avrupa Birliği tarafından pek de kolay sindirilmedi ve Facebook Avrupa Birliği tarafından para cezasına çarptırıldı.

Facebook, 1,63 milyar dolar ile rekor bir para cezası ödeyecek

Facebook, geçtiğimiz Cuma günü, o hafta içerisindeki Salı gününde hacklendiğini duyurarak, gündeme yine bomba gibi düşmüştü. Verilen bilgilere göre, bu hacklenmeden 50 milyon kullanıcının kişisel verileri etkilendi. Facebook açıklamasında her şeyin yolunda ve kontrollerinde olduğunu söyleyerek, kullanıcılarını rahatlatmaya çalışsa da Avrupa Birliği yaşanan olaya yumuşak yaklaşmadı. Facebook açıklamada, henüz bu duruma neden olan kişi ya da kişileri de tespit edemediklerini söyledi.

Daha önceden yaşanan Cambridge Analytica skandalından ötürü sabıkalı olan Facebok, Avrupa Birliği’nin para cezasından kaçamadı. Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre Facebook, kullanıcılarının gizliliğini tehlikeye atması nedeniyle Avrupa Birliği Veri Koruma Yönergesi (GDPR) tarafından, 1,63 milyar dolar gibi ciddi bir para cezasına çarptırıldı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ