Facebook oyunlarını farklı bir yoldan kullanıcılara sunacak - Haberler - indir.com

Facebook oyunlarını farklı bir yoldan kullanıcılara sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-26 16:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir uygulama mağazasındaki yaptırımlarda bazı problemler çıkaran Apple, hem iPhone, hem de iPad modellerinde servis edilen uygulamalar için katı kurallar koyuyordu. Daha önce buna tepki Epic Games’ten gelmişti ki Facebook da Apple’da tepki gösteren şirketlerden biri oldu.

Bulut oyun servisiyle yeni bir rekabet alanına giren Facebook uygulamasını biraz daha farklı bir yoldan kullanıcılara sunacak.

Facebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladıFacebook, Twitter'dan bir özelliği alıntıladı

Apple’ın uygulama mağazası için koyduğu katı kurallar üçüncü parti geliştiricilere izin vermiyor. Bazı şirketler yüksek komisyon bedeli ödememek için web siteleri oluşturmak zorunda kalıyor. Üçüncü parti geliştiricilere izin vermeyen şirket aynı zamanda geliştiricilerin kendi sistemlerini kullanmalarına karşı çıkıyor. Kısacası Apple her koşulda kendi sistemini kullandırmaya çalışıyor.

Facebook Apple’ın kurallarını yıkacak mı?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarını çatısı altında bulunduran Facebook, bugün gelen bilgilere göre Apple’ın direttiği bu sistemi yıkmak için bazı yeni adımlar atacak. Bildiğiniz üzere Epic Games de bu katı kurallardan dolayı bir süredir Apple ile ciddi bir mücadele içerisinde. Bu mücadeleye dahil olan Facebook ise HTML 5 tabanlı oyunları doğrudan bulut üzerinden oynatmayı hedefliyor. Şirket bunu yaparsa Apple’ın duvarlarını yıkmış olacak.

Epic Games'i Apple davasında komik duruma düştü

Ek olarak şirket oyun içi alışverişlerinde Facebook pay sistemi tercih edilecek. Bu sayede Apple’a komisyon ödemek zorunda kalmayacak. Aslına bakacak olursak Facebook'un bu planlarının gerçekleşmesinin pek de mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü Apple her koşulda kendi ödeme sistemlerini geçerli hale getiriyor. Bu nedenle Facebook'un başarısız olma ihtimali oldukça yüksek.

Bundan kısa bir süre önce Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devleri de Apple kontrolünden sıyrılmayı denemişti. Şirketler bu girişimlerinde bir nebze başarılı olsalar da yine de bazı engellemelerle karşılaşmışlardı. Muhtemelen Apple önümüzdeki günlerde bununla ilgili daha fazla sınırlama getirerek bu girişimlerin de önünü kesmeye çalışacak.


Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!

PAYLAŞ