Facebook oyunlarına beta imkanı geliyor - Haberler - indir.com

Facebook oyunlarına beta imkanı geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 12:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde Google Play yaptığı yeni güncelleme ile oyunların demo versiyonlarının oynanabilmesine imkan tanımıştı. Bu yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar oyunları indirmeden önce kısa tanıtım demolarını oynayabilecek ve oyun hakkında fikir sahibi olabilecekti. Sosyal medya platformu Facebook , uygulaması içinde bulunan ücretli oyunların tıpkı Google Play' de olduğu gibi oyunların demolarını oynayıp kullanıcıların fikir sahibi olabilmesi için yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyor.

Yeni özelliğin adı İnstant app. Bu konsept sayesinde kullanıcılar hem oyun tanıtımlarını daha iyi yapabilecek ve aynı zamanda kullanıcılar oyun hakkında gerçek bir deneyime sahip olacak ve oyunun kısa sürümü ile oyun hakkında bir fikir elde edebilecekler. Bu yeni güncelleme tıpkı sürekli olarak karşınıza çıkan ve sizlerin oyun oynayabilmenizi sağlayan reklamlar gibi düşünülebilir.

Oyun severler oyunu denemek ve oyun hakkında bir fikir sahibi olmak için oyunu indirmek zorunda kalmayacaklar ve oyun hakkındaki videolara benzer şekilde indirilebilen ve en fazla iki dakika süren kısa demo sürümlerle oyunu test edip oyunu oynamak isteyip istemediğine karar verecekler. Facebook uygulama oyunlarının demosunun oynanabilmesi için yapılacak güncellemesinin ardından yeni sistemi tüm geliştiricilere zorunlu kılacak.

Facebook' un yaptığı bu güncelleme ile gelen yeni özelliği araştırmalar da daha işlevsel olduğunu gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre oyunun demosunun oynanmasına izin veren reklamlar diğer reklamlara göre daha çok ilgi uyandırıyor ve bu reklamlara kullanıcılar %47 oranında daha fazla zamanlarını ayırıyorlar.





PAYLAŞ