Facebook, Oculus VR'da reklam testlerine başlıyor - Haberler - indir.com

Facebook, Oculus VR'da reklam testlerine başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Facebook tarafından uzun zamandan beri çalışmaların sürdürüldüğü Oculus VR için reklam testlerine başlandığı belirtildi. 

Sanal gerçeklik gelecekte kuşkusuz çok daha fazla yer bulacak. Bu alanın öncü şirketlerinden birisi olan Facebook ise geliştirmiş olduğu özel sanal gerçeklik gözlüğüne yeni bir özelliği daha eklemek için çalışmalara başladı. Test sürecine başladığı belirtilen reklamlar, kullanıcılar için yepyeni bir deneyim sunacak. Uygulamalardan oyunlara kadar her alanda kullanılabilecek olan reklamlar, aynı zamanda şirketler için yeni bir reklam alanı yaratacak. 

Facebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendiFacebook Messenger'ın iOS sürümü yenilendi

İlk olarak 2020 yılında teknoloji devi Facebook tarafından yapılan açıklamalarda değinilen reklam çalışmaları, 2021 yılında faaliyete geçirildi ve test aşamasına kadar ilerleme kaydedildi. Bu gelişmelerin en önemli aşaması ise geçtiğimiz aylar içerisinde Oculus Android mobil uygulamasında yaşanmıştı. Mobil uygulama kullanıcıları, uygulama içerisinde reklamlar görmeye başlarken yeni hamle ile birlikte reklamlar direkt Oculus VR’da kullanılan birkaç VR Oyun ve uygulamaya aktarıldı.

Oculus VR reklam sistemi nasıl çalışacak?

Facebook, reklam sisteminin nasıl çalışacağına dair önemli veriler paylaşarak bilgilendirmelerde bulundu. Açıklamalara göre Revolution Games (çevrimiçi bir dövüş oyunu) tarafından geliştirilen Blaston, reklam içeren ilk uygulamalardan biri olacak. Reklamların tarayıcı bağlantısı ile özel linklere yönlendirilebileceği ve böylece etkileşimin olabileceği bildiriliyor. Bu bakımdan önümüzdeki örneklerde VR destekli özel reklamlar ile işletmelerin çok farklı deneyimler ile reklam sunması mümkün. Bu durum kullanıcı ve şirketleri memnun ettiği sürece Facebook için yeni bir gelir alanının da yaratıldığını gösteriyor. 

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda "Şimdilik, bu birkaç uygulamayla yapılan bir test. Bu testin nasıl gittiğini görüp, geliştiricilerden ve topluluktan gelen geri bildirimleri bir araya getirdikten sonra, reklamların Oculus Platformu ve Facebook için nasıl olacağına karar vereceğiz." denildi. 

Facebook'tan VR için önemli bir deneyim

Facebook aslında çok yeni bir teknoloji için şu anda bir deney üzerinde çalışıyor. Davranışların ve etkileşimlerin nasıl olacağını, reklam çalışmaları ile kullanıcılara nasıl ulaşılabileceğini kestirmek oldukça zor. Ancak özellikle mevcut test sonuçlarından alınacak geri bildirimler, şirketin bu yönde atacağı adımlarda önemli bir etki yapacak. 


İlgili uygulamalar
Rusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kestiRusya Telegram ve Facebook'a 17 milyon ruble ceza kesti

PAYLAŞ