Facebook nasıl ilerleyecek? - Haberler - indir.com

Facebook nasıl ilerleyecek?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 15:46:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Facebook, zaman zaman çeşitli skandal haberler ile gündeme gelirken gelişim göstermeyi de ihmal etmiyor. Uzun yıllardır kullanıcılarına sistematik bir şekilde hizmet veren ve her yaştan kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook, güvenliliği artırmak amacıyla çeşitli çalışmalara imza atacak. Hatta şu günlerde bu konular hakkında planlar üzerinde çalışıyor. Bugün itibariyle Facebook, kullanıcıların hesapları üzerinden yalan haberler yayınlamasını ve bunun diğer sayfalar üzerinde de yayılmasını engellemek amacıyla dört farklı fonksiyonel yöntem açıkladı. Şirketin bu konu hakkında ilk planı ise Haber Akışı algoritması konusunda çeşitli değişiklikler yapmak. Bu konu hakkında Facebook, Associated Press, akademisyenler, haber uzmanları ve diğer uzmanlarla ortaklık kurmayı hedefliyor. Son zamanlarda sık sık olumsuz haberler ile gündem de yer alan Facebook, olumsuzluğa sebebiyet verecek durumları ortadan kaldırmak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. 

Milyonlarca Facebook kaydı kamuya açık veri tabanındaMilyonlarca Facebook kaydı kamuya açık veri tabanında

Facebook yalan haberleri engellemek için çalışıyor

Yalan haber durumunu ortadan kaldırarak kullanıcılarının bu tarz bilgi kirliliğine maruz kalmasını engellemek amacıyla bu konuda alanında uzman kişilerle ortaklık kurulması söz konusu. Facebook, yalan haber açısından son derece müsait bir alan olarak görülüyor. Fakat şirket açısından bu pek de sevilen bir durum olmayıp önüne geçilmek üzere çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Axios tarafından sunulan haberlere baktığımız taktirde, sosyal medya devi Facebook, bugün itibariyle genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında sahte haberleri ve nefret söylemlerini barındıran konuşmaları azaltmak ve hatta engellemek amacıyla ilgili üzerinde çalıştığı planlarını açıkladı. İşte Facebook'un bu konu hakkında yapmayı planladıkları;

Facebook, Associated Press ile mevcut olan ortaklığını yanıltıcı, yalan ve nefret söylemli haber ve videolar kapsamında genişletmek. 

Haber akışı algoritmasında ki geniş alanı, bağlantılı olduğunuz kullanıcılardan çok daha geniş alanlara yayılan sitelerin görünme sıralamalarını azaltmak. 

Facebook bu konu hakkında gruplar üzerinde de çalışmalar yapacak. Şöyle ki, üyelerine art arda yanlış bilgiler gönderen ya da yanlış bilgilere yönlendiren ve aynı zamanda platformun topluluk standartlarını ihlal eden grupların kapatılmasını sağlayacak. Bu sayede platform üzerinde farklı gruplara üye olan kullanıcılar yalan yanlış bilgilere maruz kalmadan gelişim gösterecek. 

Facebook sosyal medya platformunun kullanıcılarının iddialarını gazeteciler tarafından sunulan kaynaklarını doğrulamak ve aynı zamanda yalan haberler konusunda akademisyenler, anket uzmanları, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar içerisinde hareket etmek. Bu sayede Facebook çok daha sistematik bir şekilde işleyiş gösterecek. 

Facebook kullanıcıların hesapları üzerinden, çocuk istismarı, terörizm ve çıplaklığı neredeyse bitirdiğinin bilgisini verdi. Fakat şirket, nefret söylemlerinin yalnızca %52’sini engelleyebiliyor. Özellikle dünyada etkili olan durumlarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılan Facebook kitleleri etkilemek açısından son derece önemli bir platform olup çeşitli söylemlere açık hale gelmektedir. 

Facebook yetkilisi: “Şirketimiz, çocuk istismarı ve terör propagandalarının %99‘unu engelliyor. Ancak nefret söylemlerinin sadece %52’sini engelleyebiliyoruz. Bununla savaşımız devam edecek.” dedi. Facebook yakın zamanda, bilgi kirliliğini tamamen ortadan kaldırmayı ve kullanıcı kitlesine çok daha güvenli bir ortam sunmayı hedefliyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyorFacebook yeni üyelerinden e-posta şifrelerini istiyor
Facebook KDV Hakkında Bilmeniz GerekenlerFacebook KDV Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Facebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile YarışıyorFacebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile Yarışıyor

PAYLAŞ