Facebook Moments için yolun sonu görünüyor - Haberler - indir.com

Facebook Moments için yolun sonu görünüyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-25 08:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook tarafından 2015 yılı itibariyle aktif hale getirilen ve fotoğraf paylaşımı konusunda farklı bir amaçla ortaya çıkarılan Facebook Moments için radikal bir karar alındı. Yapılan açıklamalara göre uygulama artık kullanım dışı kalacak.

Facebook başarısız girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Sosyal medyayı güçlendirmek ve farklı projeler ile benzer bir etki görmek isteyen Facebook yönetimi, 2015 yılında kullanıma sunduğu Facebook Moments için kapatma kararı aldı. Paylaşım yapmayı ve fotoğraflarda otomatik bir şekilde etiketlemeyi esas alan uygulama, kullanıcılardan beklenen ilgiyi göremedi. Bu nedenle de uygulamanın sonlanmasına karar verildi. 

Facebook Moments Fotoğraf Paylaşmayı Kolaylaştırıyor!Facebook Moments Fotoğraf Paylaşmayı Kolaylaştırıyor!

Facebook Moments Fotoğraf Paylaşmayı Kolaylaştırıyor!

Facebook Moments için 25 Şubat son!

Facebook tarafından yapılan açıklamada uygulamanın 25 Şubat itibarıyla sonlanacağı ve kullanım dışı kalacağı ifade edilirken konu ile ilgili ürün yönetimi direktöründen de bir mesaj geldi. Uygulama hayata geçmeden önce aktif bir şekilde arka planda çalışmalar yapan ve daha sonrasında ürün yönetimi direktörü olarak görevine devam eden Rushabh Doshi, "Başlangıçta insanların fotoğraflarını kurtarabilecekleri bir yer olarak başlattığımız Moments uygulaması desteğine son veriyoruz İnsanların paylaştığı fotoğrafların onlar için önemli olduğunu biliyoruz, bu nedenle Facebook uygulamasında anılarınızı kurtarmanın yollarını sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Facebook'tan Yeni Tehdit Moments 

Verileri kullanıcıların yedeklemesi gerekiyor

Uygulama kullanım dışı kalacağı için kullanıcıların bu konuda yedekleme yapması gerekiyor. İki farklı yöntem ile kullanıcıların bu fotoğraflarını aktarabileceği ifade edilirken, kişilerin fotoğraf ve videoları Facebook profiline aktararak gizli bir şekilde tutabileceği ya da bilgisayarlarına normal bir şekilde indirerek saklayabileceği belirtildi. 24 Şubat’a kadar aktarımı yapılmayan fotoğraf ve videolar sistemden silineceği gibi bir daha erişim sağlanamayacak. Bu nedenle kişilerin bu tarihe kadar gerekli yedeklemeleri yapması gerekiyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ