Facebook Mobil'e Eklenen Roket Simgesi Ne İşe Yarıyor? - Haberler - indir.com

Facebook Mobil'e Eklenen Roket Simgesi Ne İşe Yarıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-12 17:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yeniliklere ve güncellemelere doymayan dünyanın en büyük sosyal medya uygulaması Facebook, son olarak hikayeler özelliğini getirmiş ve birçok tepkilere mağruz kalmıştı. Ancak Facebook, güncellemeleri kesmedi ve yine Instagram'dan aşina olduğumuz bir özelliği uygulamasına eklemeye başlıyor. Instagram üzerinde 'Keşfet' olarak isimlendirilen özelliğin bir benzerini yakın zamandaki güncellemeler ile Facebook uygulamasında göreceğiz. Keşfet özelliği ise Instagram hesabınızdaki takip ettiğiniz sayfalar, beğendiğiniz içerikler gibi ilgi alanlarınıza dahil birçok paylaşımın karışık bir şekilde ekranınıza yansıtılan bölüm olarak açıklayabiliriz.

Facebook'ta ise ortaya çıkan görsellere göre konuşacak olursak, haber kaynağı gibi ikonların bulunduğu en üst yere 'Roket' simgesi ekleniyor ve buradan tıpkı Keşfet gibi beğendikleriniz, takip ettikleriniz ve ilgi alanlarınıza göre çeşitli popüler paylaşımlar bir arada gözükecek. Haber kaynağından ayrı bir sayfa olacak bu bölüm Instagram'daki keşfet mantığı ile çalışacak. Sıkı iletişim kurduğunuz arkadaşlarınızın da beğendiği içerikler burada gözükecek. Ayrıca konum bilginize göre gibi çeşitli zamanlarda bu alan sürekli yenilenecek ve etkinlik sayfalarının tanıtımları da gözükecek.

Facebook, ana uygulamasında daha fazla vakit geçirilmesi adına böyle bir adım atmış olabilir. Özellikle Facebook ana sayfasında kullanıcılar bir süre gezdikten sonra sıkılıyorlar. Bunların dışında Facebook, roket simgeli yeni alanı ile yeni bir reklam modelinide gün yüzüne çıkartmış olabilir. Öyle ki sayfalar ve markalar bu alanların etkileşim göreceğini düşündüğü için buralara sürekli üstte kalma gibi reklamlar çıkartabilirler. Şuan bu özelliği kullanan ve deneyimleyen çok az bir kitle kullanıcı bulunuyor.

Facebook'un yakın zamanda Beta kullanıcılara açacağı bu özelliğin belli bir süre sonrada tüm kullanıcılarına verilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ