Facebook Messenger'dan Sahte Mesajlara Yeni Önlem - Haberler - indir.com

Facebook Messenger'dan Sahte Mesajlara Yeni Önlem

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-12 16:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu olan Facebook platformunda yer alan sahte haberler ile olan mücadeleyi diğer uygulamaları içinde uygulamaya devam ediyor. Son olarak WhatsApp için bir düzenleme getiren şirket asılsız haberler için iletilmiş mesajları etiketleme özelliğini uygulamaya getirmişti. Şimdi ise şirketin sahip olduğu platformlardan olan Facebook Messenger için benzer bir önlemi getirmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Bu noktada Messenger üzerinde iletilen mesajların gerçek bir kişi tarafından gönderilip gönderilmediğini ortaya çıkaran bir sistemin şuan için testlerde olduğu ifade ediliyor.

Söz konusu bu yeni test sisteminde Messenger üzerinde son zamanlarda konuşmadığınız kişiden bir mesaj gelirse sohbet ekranı kısmında farklı uyarılar ortaya çıkabilecek. Bu uyarılar ile beraber hesabın yeni oluşturulması yada Facebook hesabı olmayan Messenger bağlantısının kullanıldığı gibi bilgiler bulunacak. Ayrıca gelen mesajı atan kişinin telefon numarasının hangi ülkeye ait olduğu ve Messenger ile Facebook üzerinde aynı ismi sahip olup olmadığı ise belirtilecek ibareler arasında yer alacak.

Ortaya çıktığı söylenen bir ekran görüntüsünde bu uyarıların örnek görüntüleri yer alıyor. Atılan mesajın Rusya kaynaklı bir numara olduğu yazarken hesabın yeni oluşturulduğu ve numaranın taklit edilen bir kişiye ait olarak gerçek numaradan farklı olduğu ortaya çıkıyor. Facebook Messenger platformu için henüz test edilen bu yeni sistemin sahte içerik ve hesapların önüne geçilmesi hedefleniyor. Messenger üzerinde geçilen iletişimin daha sağlıklı olması adına bu yeni sistemin dahada geliştirilmesi bekleniyor. Henüz test aşamaları bitmeyen bu yeni özelliği yakın zamanda ülkemizde ve tüm genel kullanıcılar tarafından erişilebilir olması bekleniyor.





PAYLAŞ