Facebook Messenger'a Sesli Komut Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook Messenger'a Sesli Komut Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 11:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Facebook hali hazırda ana uygulamasına yenilikler sunmaya devam ederken şimdi ise mesajlaşma servisi olan Messenger için çeşitli geliştirmeler yapmaya hazırlanıyor. Sıradaki gelecek güncelleme ile beraber Messenger için sesli komut özelliğinin geleceği ortaya çıktı. Facebook Messenger, bildiğiniz üzere Facebook’tan bağımsız olarak çalışıyor. Bağımsız anlamda fazla tercih edilmese de, Facebook’un mesajlaşma uygulaması olarak kalmaya devam ediyor. Facebook diğer tüm uygulamalarının aksine Messenger tarafındaki beklenilen yükseliş ve başarıyı bir türlü sergileyememiş durumda. Ancak uygulamayı geliştirmeye devam eden şirket şimdi ise sesli komut özelliği ile beraber yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Facebook Messenger İçin Sesli Komut

Bilgilere göre Facebook’un bir süredir bu yeni sesli komut özelliği üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Bu özellik için test sürecinin devam ettiğini kabul eden Facebook ise çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi vermiyor. Bu yüzden bu yeni özellik test sürecinde başarılı olmaz ise özelliğin uygulamaya eklenmeme ihtimali de bulunuyor. Rakip platform ve uygulamaların özelliklerine ve yeniliklerine bakacak olursak Messenger’ın bir hayli geriden geldiğini ifade edebiliriz. Bu noktada ise yapılacak olan bu sesli komut hamlesinin oldukça iyi bir özellik olması düşünülüyor.

2011 yılından beri yayın hayatına devam eden Messenger uygulaması bir Facebook alternatifi olarak piyasaya çıkmıştı. Ancak bir süre sonra Facebook bu uygulamayı zorunlu bir hale getirerek platformunda mesajlaşma kısmı olarak uygulamayı entegre etti. Bu entegre ile beraber Facebook üzerinden mesaj geldiği zaman mesajı Facebook uygulaması üzerinden değil Messenger üzerinden görebiliyorsunuz. Facebook’un tüm bu detaylardan sonra ortaya çıkan bu yeni sesli komut özelliği Messenger uygulamasına ne derece bir yükseliş sergiletecek göreceğiz. Özelliğin henüz ne zaman geleceği belli olmazken testleri aşar ise yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ