Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak! - Haberler - indir.com

Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bir süredir yayınladığı güncellemelerle uygulama deneyimini arttıran Facebook, Facebook Messenger özelliklerini pek çok kullanıcıya hitap edecek şekilde geliştirdi.

Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda 2 milyonun üzerinde indirme sayısına sahip olan Facebook Messenger’ın yeni güncellemesi yayınlandı. Sahip olduğu özelliklerle daha fazla kullanıcıya hitap edecek olan uygulama hakkında yapılan resmi açıklamaya göre daha kullanışlı hale getirildi.

Facebook akış sayfasına yeni sekmeler geliyorFacebook akış sayfasına yeni sekmeler geliyor

Facebook hali hazırda milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan Facebook Messenger uygulamasının kullanıcı sayısını arttırmak için bir süredir uğraşıyor. Özellikle son bir senedir uygulamaya kazandırdığı özelliklerle dikkatleri üzerine çeken şirket son güncellemesiyle SMS özelliğini de kullanıma sunuyor.

Mobil uygulama üzerinden SMS’leri görüntülemeye imkan tanıyan Facebook Messenger’ın bu özelliği web sürümünde bulunmayacak. Kullanıcılarına görüntülü ve sesli arama, konum paylaşma, GIF gönderme gibi çeşitli özellikler sunan uygulamanın kullanımının karışık bir hale geldiğini açıklayan Facebook uygulamada yenilik zamanın geldiğini açıklayarak Facebook Messenger’ın arayüzünde iyileştirmeler ve yazılımında sadeleştirmelerin bulunduğu yeni güncellemeyi yayınladı.

Facebook Messenger iOS uygulaması tamamen yenilendi!

Mesajlaşma uygulamaları konusunda uzun bir süredir araştırmalarına devam eden şirket, kullanıcıların en fazla hıza dikkat ettiğini açıkladı. Uygulamanın açılışının hızlı olmasının kullanıcıların tercihinde etkili olduğunu gözlemleyen şirket “LiteSpeed” adı verilen projeyle birlikte Facebook Messenger’ı daha sade ve daha hızlı bir şekilde kullanıma sunuyor. Başta iOS cihazlarda yayınlanacak olan güncelleme yakın zamanda Android kullanıcılarına da sunması bekleniyor.

Uygulamanın yeni özelliklerini üç başlıkta açıklayan şirket “Daha hızlı,” Daha küçük”, “Daha basit” olarak tanımladı. Yeni güncellemeyle birlikte WhatsApp kadar akıcı bir kullanım sunacak olan Facebook Messenger, yazılım tarafındaki iyileştirmeler sayesinde artık akıllı telefonlarda daha az yer kaplayacak. Basitlik konusuna özellikle önem veren şirket yeni güncellemeyle birlikte bir arada olan özelliklerin karmaşık tasarımını da iyileştirerek daha mevcut özellikleri uygulama içerisinde daha sade bir tasarımla konumlandırdığını belirtti.

Açıklamasında 1 milyarın üzerinde iOS cihazlarda kullanılan uygulamada değişiklik yapmanın kolay olmadığını vurgulayan şirket, Messenger’ın arka tarafında bulunan kodların yüzde 84 oranında azaltıldığını ve 1.7 milyon satırdan 360.000 satıra düşürüldüğünü belirtti. Kod sayısının düşürülmesiyle uygulamanın büyük ölçüde rahatlayacağının altını çizen Facebook aynı zamanda kullanıcıların gizliliğini “LiteSpeed” ile sağlayacağını açıkladı.

 


Facebook ses kaydı için kullanıcılarına para ödeyecek!Facebook ses kaydı için kullanıcılarına para ödeyecek!
Facebook Facebook "Creator Studio" mobil cihazlara geldi

PAYLAŞ