Facebook Messenger uygulamasından nasıl çıkış yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Messenger uygulamasından nasıl çıkış yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-03 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook üzerinden arkadaşlarla sohbet edilmesi için mobil cihazlara yönelik geliştirilen Facebook Messenger uygulaması, kullanıcıların kolay bir şekilde iletişimde kalmasını sağlıyor. Üstelik arkadaşlarla mini oyunlar oynama, fotoğraf ve video gönderimi gibi farklı işlevler yine Facebook Messenger uygulamasında destekleniyor. Fakat bazı durumlarda Facebook Messenger uygulamasından çıkış yapılması gerekebilir. Eğer Facebook Messenger'ın açık kalmasını istemiyorsanız ve bu uygulamadan nasıl çıkış yapılacağını da bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Facebook Messenger'a Gelen Hatırlatıcı Özelliği Nedir?

Facebook Messenger eski haline geri dönüyorFacebook Messenger eski haline geri dönüyor

Android’de Facebook Messenger uygulamasından çıkış yapma işlemleri

Kullanıcıların çok kolay bir şekilde giriş yaparak kullanmaya başlayabildiği Facebook Messenger, çıkış noktasında biraz kullanıcıları zorlayabilir. Öyle ki ara yüz üzerinde kolay bir şekilde erişilebilecek bir çıkış yapma butonu bulunmadığından dolayı kullanıcılar çıkış işlemlerini nasıl ve nereden yapacağını bilemiyor. Bu tip durumlara karşılık olarak aşağıda yer alan iki yöntemden bir tanesini tercih edebilirsiniz

1- Uygulama verilerini ve ayarlarını temizleme

Uygulamaya giriş yaptığınızda uygulama sizi daha sonraki oturumlarda hatırlamak adına bilgilerinizi kayıt altına alır. Bu nedenle kolay bir erişim için sağlanan bu imkan, Facebook Messenger uygulamasından çıkış yapılabilmesi adına aynı zamanda bir kolaylık sunuyor. Uygulama verilerini ve ayarlarını temizleyerek uygulamadan çıkış yapabilirsiniz.

Bu işlemler için ise öncelikli olarak telefonunuzun Ayarlar> Uygulamalar bölümüne erişim sağlayın. Buradan Facebook Messenger uygulamasını bulun.

Daha sonrasında ise Facebook Messenger'ın üzerine dokunarak detaylı seçeneklere ulaşım sağlayın.

Burada verileri temizle seçeneğini seçmeniz ile birlikte uygulama verileri tamamen silinecek ve uygulama sıfırlanacak. Böylece bir sonraki Facebook Messenger uygulamasını açtığınızda uygulama sizin oturum açma bilgilerinizi hatırlamayacağından dolayı yeniden oturum açma bilgilerinizi girmeniz isteyecektir. Facebook Messenger’dan çıkış yapmak adına bu en pratik yollardan birisi olarak kolaylık sağlar.

2- Facebook uygulamasından messenger oturumunu kapat

Eğer telefonunuzda kullandığınız başka bir Facebook uygulaması bulunuyorsa, Facebook uygulaması üzerinden de Facebook Messenger oturumunuzu sonlandırabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak adına ise takip etmeniz gereken adımlar şöyle;

Facebook uygulamasını açın ve daha sonrasında ekranın sağ üst tarafında bulunan 3 çizgiye tıklayın.

Burada çeşitli ayarlar ve seçenekler sıralanacaktır. Bu seçenekler arasında yer alan hesap ayarlarına dokunarak hesap ayarlarını açın.

Açılacak olan ayarlar ekranında güvenlik seçeneğini seçin.

Facebook'a nereden giriş yaptınız ve Facebook Messenger bilgileriniz bu ekranda görüntülenecektir. Facebook Messenger’ı açmış olduğunuz cihaz ya da bilgisayar oturumunu seçin ve ardından ekranda açılacak olan oturumu kapat seçeneğini takip edin.

Yapacağınız bu işlemler ile birlikte uzaktan dahi olsa Facebook Messenger oturumunuzu kapatabilirsiniz

iOS’ta Facebook Messenger uygulamasından çıkış yapma

Android işletim sistemlerinde tercih edebileceğiniz bu işlemler iOS işletim sisteminde biraz daha farklı. Bu nedenle iOS işletim sisteminde Facebook Messenger uygulamasından çıkış yapabilmek adına aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir.

Facebook Messenger uygulamasındaki hesap ayarları bölümüne erişim sağlayın.  Buradaki güvenlik bölümüne geçiş yapın.

Facebook Messenger uygulamasına giriş yaptığınız oturum listelenecektir. Bu oturum üzerine tıklayarak çıkış yap seçeneğini kullanmanız yeterlidir. Böylece hem Android hem de iOS işletim sistemi için Facebook Messenger uygulamasından kolay bir şekilde çıkış yapabilirsiniz. 

Zorunlu Hale Gelen Facebook Messenger'dan Kurtulmanın Yolları


Facebook Messenger'dan Sahte Mesajlara Yeni ÖnlemFacebook Messenger'dan Sahte Mesajlara Yeni Önlem

PAYLAŞ