Facebook Messenger Uygulaması Yeni Tasarıma Geçiyor - Haberler - indir.com

Facebook Messenger Uygulaması Yeni Tasarıma Geçiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-23 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook, mesajlaşma servisi olan Messenger'ın Android ve iOS uygulamalarına hazırladığı yeni güncelleme ile mesajlaşma uygulamasının tasarımını değiştirecek. Daha sade bir tasarıma sahip olması beklenen Messenger için Facebook yöneticisi olan David Marcus uygulamada gerçekleşecek olan değişimin her arkadaşların birbirleri arasında hem de şirketler ile iletişim kurmanın bir merkeze dönüştürülme amacıyla olacağı ifade ediliyor. Yenilenecek olan Messenger ana ekranı hali hazırda şuan bulunan ana ekran tasarımına göre daha sade bir yapıya sahip olacak.

Ekranın üst bölümünde yer alan sekmeler ile Aktif, Mesajlar yada Gruplar seçeneklerine geçiş yapılabiliyor. Bu sekmelerin altında ise hikaye paylaşım yeri olan Messenger Day bölümü yer alacak. Ana sayfada bulunan mesajlar ise her zaman olduğu gibi kronolojik bir şekilde sıralanacak. Ekranın alt bölümünde yer alan araç çubuğunda ise herhangi bir farklılık yapılmamış durumda. Sırasıyla aramalar, kişiler, ana ekran ve oyunlar ikonları bulunuyor.

Araç çubuğunun orta kısmında ise kamera ikonu bulunuyor ve ayrıca deklanşör görevide yapıyor. Facebook tarafından yenilenen Messenger uygulama tasarımınında kullanılmayan seçenekleri yine arka planda değil aynı yerinde görüyoruz. Yenilenen bu Messenger arayüz tasarımının yakın zamanda verilecek olan güncelleme ile tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ayrıca hali hazırda yüksek rakamlara erişen Messenger aktif kullanım rakamlarının bu güncelleme sonrasında artıp artmayacağı da ortaya çıkacak. Sizde yakın zamanda Google Play Store aracılığı ile Facebook Messenger uygulamanızın güncellemelerini kontrol etmeyi unutmayınız.





PAYLAŞ