Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-26 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Corona virüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına almasıyla beraber yaşamsal aktivitelerde önemli değişiklikler yapıldı. Bunların en başında işlerin evlerde görüntülü görüşme yöntemiyle yürütülmesidir. Bu süreç içerisinde en çok kullanılan görüntülü görüşme uygulaması Zoom, sunduğu yeniliklerle lider isim oldu. Facebook Messenger Rooms ise, Zoom programına rakip olmak için harekete geçmiş gibi gözüküyor. Söz konusu bu uygulama 50 kişiye kadar görüntülü görüşme imkanı sunuyor. 

Zoom'a rakip geliyor

Sosyal medya lideri Facebook, kısa bir süre önce popülerliğiyle gündeme gelen Zoom uygulamasına rakip olarak Facebook Messenger Rooms özelliğinin sundu. Coroan virüsün pandemi haline gelmesiyle beraber evlere kapanıldığı şu günlerde dijital platformlarda görüntülü görüşme yapma ihtiyacı daha da arttı. Tam olarak bu noktada patlama yaşayan Zoom, adından bir hayli söz ettirdi. Bu durum elbetteki Facebook gibi dev şirketleri pek de memnun etmedi. Fakat onlarda, Zoom geniş bir görüntülü görüşme alt yapısına sahip değildir. Bununla beraber Zoom kadar basit bir deneyim de sunulmuyor. Korona virüs salgınının devam etmesi halinde bu alandaki talebin azalmayacağıni ön gören sosyal medya devi Facebook, Messenger Rooms ile adından da söz ettiriyor. Uygulamanın sunduğu içeriklerden faydalanmak için Facebook hesabına ihtiyacınız yoktur. Messenger uygulamasıyla erişim sağlayabilirsiniz. Uygulama ile beraber 50 kişiyle aynı anda görüntülü görüşme gerçekleştirebilirsiniz. 

Zoom yeni güvenlik araçlarını tanıttı ve 90 günlük planın kapsamını genişletiZoom yeni güvenlik araçlarını tanıttı ve 90 günlük planın kapsamını genişleti

Messenger uygulaması üzerinde canlı AR efektleri de sunan Facebook, grubun kontrolünü grubu oluşturan kişiye bırakıyor ve Facebook gruplarında da açıklan kanallara tüm grup üyeleri görüntülü olarak dahil olabilirler. Corona virüs salgınının yayılmasıyla beraber, karantinayla ilgili uygulamalar, evden çalışma sistemleri ev video konferans uygulamalarına olan talepte patlama yaşandı. Bu süreç içerisinde Zoom'un devrim yapması diğer şirketleri de harekete geçirdi. Son olarak Facebook, Messenger Rooms’u hizmete açtı.

Zoom üyelik sistemi gerektirmiyor

Zoom uygulamasının en büyük yeniliklerinden biri, kullanıcılara hesap oluşturma zahmeti sunmuyor olmasıdır. Bu alanda oldukça yaygın olarak kullanılan uygulamalardan Skype da rakibinin bu başarısının ardından hesap oluşturmadan kullanım imkanı sunuluyor. Messenger Rooms için de Facebook hesabına giriş yapmaya gerek olmayacaktır. Program şu an için bazı ülkelerde kullanıma sunulmuşken gelecek hafta içerisinde tüm dünyanın kullanımına sunulacak.

Görüntülü görüşme faaliyetlerinde artış yaşandı

Facebook Messenger Başkan Vekili Stan Chudnovsky yaptığı açıklamada, “İnsanlar bu dönemde her zamankinden daha çok WhatsApp ve Messenger’a yöneliyor. 700 milyondan fazla hesap sesli ve görüntülü görüşmelere katılıyor. Bu yönde geçen seneye oranla iki kat artış var. Hatta görüntülü konuşma sayısının 10 kattan fazla arttığı yerler bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Facebook gizlilik güvencesi veriyor

Facebook, Messenger Rooms üzerinden yapılan konuşmaların ve görüşmelerin kaydedilmeyeceğinin garantisini veriyor. Facebook Messenger 4 yıl önce Avustralya ve Kanada pilot ülke seçilerek denemeler yapılmıştı. Fakat o zamanki Messenger Rooms, görüntülü konuşmayı desteklemiyordu. Olaylar bu şekilde ilerleyince Facebook Messenger Rooms, gelişmiş bir şekilde tekrar devreye girdi. 


Hesap bilgileri satılan Zoom Video Communications basın açıklaması yaptıHesap bilgileri satılan Zoom Video Communications basın açıklaması yaptı
Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyorZoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor
Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?

PAYLAŞ