Facebook Messenger Kids Türkiye'de kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Facebook Messenger Kids Türkiye'de kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünya pazarında kullanılan Messenger Kids Türkiye pazarına da giriş yaptı. Facebook platformunun çocuklara özel olarak geliştirdiği mesajlaşma uygulaması artık hem Google Play Store hem de App Store üzerinden indirilebilir durumdadır. Facebook Messenger Kids çocuklara neler sunuyor?

Facebook Messenger Kids Türkiye pazarına girdi

İlk kez 2017 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Messenger Kids, aslında Facebook platformunun online güvenlik, medya ve çocuk gelişimi uzmanlarından oluşan Gençlik Danışmanları tarafından geliştirildi. Kullanıcıların beğenisine sunulmasının ardından 3 yıl geçmesiyle beraber uygulama artık ülkemiz kullanıcılarına da sunuldu. 

Facebook devlet kontrollü içerikleri test ediyorFacebook devlet kontrollü içerikleri test ediyor

Facebook Messenger Kids özellikleri

Çocuklara özel olarak geliştirilen Facebook Messenger Kids platformunun özellikleri arasında elbette ki ebeveyn kontrolü ön plana çıkıyor. Uygulama sadece yakın arkadaşlar, aile bireyleri ve ebeveynler tarafından onaylanan kişilerle etkileşim kurmasına izin veriyor. Ekstra olarak ise uygulama içerisinde reklamlar da bulunmuyor. Messenger Kids özellikleri arasında bir de Uyku Modu bulunuyor. Bu sayede ebeveynler çocuklarının uygulamaları hangi günlerde ve hangi sat aralıklarında kullanılabileceğini de belirliyor. 

Söz konusu bu uygulamanın esas amacı tabii ki çocukların interneti ve yeni medya uygulamalarını kullanırken, güvenli bir ortam oluşmasına imkan tanıyor. Bu ortamdaki etkinliklerini takip etmek ve olumsuz bir durumda da doğru müdahalenin yapılabilmesini sağlamak. Facebook ilerleyen süreç içerisinde Türkiye'deki ebeveynleri, çocukları ve aynı zamanda eğitmenleri çevrimiçi güvenlik ve dijital okuryazarlık konusunda eğitmeye devam edecek. Bu sayede uygulama ile beraber çocuklara ve ebeveynlere güvenilir bir ortam sağlanmış oluyor. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook'ta kendi avatarınızı oluşturma yollarıFacebook'ta kendi avatarınızı oluşturma yolları
Facebook'un Android sürümü COVID-19 takibi özelliğine sahip olacakFacebook'un Android sürümü COVID-19 takibi özelliğine sahip olacak
Facebook zihin okuyan gözlük üzerinde çalışıyorFacebook zihin okuyan gözlük üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ