Facebook, Messenger için Face ID özelliğini test etmeye başladı - Haberler - indir.com

Facebook, Messenger için Face ID özelliğini test etmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-15 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformu Facebook, iOS cihazlarda Face ID yöntemi kullanarak Messenger uygulamasına kilit özelliği getirmeyi test ediyor. Bu özellik ile uygulama Face ID doğrulaması ile açılabilecek. Apple’ın cihazlarında kilit sistemi için sunulan en iyi seçeneklerden birisi Face ID oluyor. Bu yöntem ile telefon sizin yüzünüzü tanımadığı sürece kilitlenen içeriğin açılmasına izin vermiyor. Diğer güvenlik yöntemlerine göre çok daha iyi ve performanslı çalışan Face ID, şimdi ise Facebook tarafından test edilmeye başlandı.

Facebook Messenger'a Face ID geliyor

Facebook Messenger Kids Türkiye'de kullanıma sunulduFacebook Messenger Kids Türkiye'de kullanıma sunuldu

Facebook, kullanıcıların Messenger uygulamalarını kilitleyebilmeleri için Face ID ile test gerçekleştirmeye başladı. Şirket, uygulama kilit ekranında Messenger’ın Face ID ile bile kilitlenmiş olsa da mesajlara bildirimler kısmında cevap verilebileceğini de belirtiyor. Face ID uygulamaya onaysız girişinizi engelleyecek olsa da, bildirimler bölümünde gözüken mesajların yanıtlanmasına engel olmayacak. Diğer yandan Messenger Face ID ile kilitli olsa bile gelen aramalara cevap verilebilecek. Kullanıcılar genel aramaları Face ID onayı ile Messenger kilidini açmaya gerek kalmadan gelen aramaya bakılabilecek. Diğer yandan Face ID’nin Messenger kapandıktan ne kadar sonra aktif olacağını da ayarlar üzerinden değiştirebilecek.

Facebook’un Face ID ile Messenger kilitleme özelliği şuan için sadece sınırlı sayıda iOS kullanıcısı ile test ediliyor. Birçok Facebook çalışanına göre şirket, insanların özel mesajlarını korumalarını ve kontrol etmeleri için onlara çok daha fazla seçenek sunmak istiyor. Facebook’un bu uygulama ve hamlesinin ne zaman tüm kullanıcılara verileceği ise henüz bilinmiyor. Facebook Messenger, Face ID güvenlik yöntemini kullanan ilk uygulama olmayacak. Öyle ki Signal adlı mesajlaşma uygulaması da Face ID doğrulama yöntemini uygulamasında kullanıyor. Bakalım Messenger uygulamasının sahip olacağı bu yeni Face ID güvenlik özelliği tüm kullanıcılar için ne zaman tam olarak aktif hale gelecek göreceğiz.


Facebook Messenger Odaları için en iyi 10 ipucuFacebook Messenger Odaları için en iyi 10 ipucu
Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?Facebook'ta Messenger Odaları nasıl oluşturulur?

PAYLAŞ